Sabah: «Ο Μπακασέτας άφησε το στίγμα του στην Τραμπζονσπόρ» – Tο αντίο του στους Τούρκους

Ο Τάσος Μπακασέτας αναμένεται απόψε (22/1) στην Αθήνα, ενώ η Τραμπζονσπόρ ανακοίνωσε σήμερα (22/1) ότι έχουν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό για τη μεταγραφή του Αναστάσιου Μπακασέτα.

«Ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις για την οριστική μεταγραφή του επαγγελματία ποδοσφαιριστή μας Αναστάσιου Μπακασέτα στον Παναθηναϊκό. Θα ανακοινωθεί στο κοινό», αναφέρει η ανακοίνωση της τουρκικής ομάδας.

«Ο Μπακασέτας άφησε το στίγμα του στην Τραμπζονσπόρ». Είναι ο τίτλος αφιερώματος-ενός από τα πολλά που κάνουν τα τουρκικά ΜΜΕ- της εφημερίδας Sabah στον αρχηγό της εθνικής Ελλάδας, ο οποίος θα συνεχίσει την καριέρα του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού.

«Ο Αναστάσιος Μπακασέτας, ο οποίος αποχαιρέτησε τους φιλάθλους ανακοινώνοντας ότι χθες έπαιξε τον τελευταίο του αγώνα με τη Γαλατασαράι στην Τραμπζονσπόρ, έγινε ένας από τους ξένους παίκτες που άφησαν εποχή στην ομάδα.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος πήρε μεταγραφή από την Αλάνιασπορ στα μέσα της σεζόν 2020-2021 έναντι μεταγραφικού ποσού 3 εκατομμυρίων ευρώ, αγωνίστηκε σε 122 επίσημους αγώνες και σκόραρε 33 φορές.

Ο Μπακασέτας, που πήρε μέρος για πρώτη φορά στον αγώνα της Μπεσίκτας την 22η αγωνιστική της σεζόν 2020-2021, κατάφερε να ολοκληρώσει τη σεζόν με 6 γκολ σε 19 αγώνες πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, ο οποίος σημείωσε 8 γκολ σε 34 αγώνες πρωταθλήματος και 1 γκολ σε 5 ματς στο Κύπελλο Τουρκίας τη δεύτερη σεζόν του, έπαιξε σε 4 αγώνες στο Europa Conference League.

Ο Μπακασέτας τη σεζόν 2022-2023 σημείωσε τα περισσότερα γκολ στην ομάδα του, 8 γκολ σε 27 αγώνες στο πρωτάθλημα, 3 γκολ σε 6 ματς στο Europa League, 1 γκολ σε 2 αγώνες στα play-off του Champions League και 1 γκολ στον αγώνα του Super Cup. Ο Μπακασέτας, ο οποίος αγωνίστηκε σε 3 ματς στο Κύπελλο Τουρκίας και σε 2 ματς στο Conference League, σημείωσε 13 γκολ σε 41 επίσημους αγώνες συνολικά.

Τη φετινή σεζόν, ο Μπακασέτας σημείωσε 4 γκολ σε 18 αγώνες πρωταθλήματος και σημείωσε 5 γκολ σε 19 αγώνες, εκ των οποίων 1 γκολ σε 1 αγώνα στο Κύπελλο Τουρκίας. Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής έκανε 21 ασίστ στο εν λόγω διάστημα».

Και συνεχίζει: «Ο Μπακασέτας γνώρισε τη χαρά του πρωταθλήματος στην Τραμπζονσπόρ τη σεζόν 2021-2022. Ένας τίτλος που ήρθε μετά από 37 σεζόν. Ήταν στην αποστολή της ομάδας που κατέκτησε το Σούπερ Καπ επικρατώντας 4-0 της Σίβασπορ πριν από τη σεζόν 2022-2023 και σημείωσε 1 γκολ σε αυτόν τον αγώνα.»

Το μεσημέρι της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου ο Τάσος Μπακασέτας επιβιβάστηκε στο αεροπλάνο που θα τον μεταφέρει από την Τραπεζούντα στην Κωνταντινούπολη και από εκεί στην Ελλάδα και το “Ελ. Βενιζέλος”.

Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας θέλησε να αποχαιρετήσει την πόλη της Τουρκίας που έμενε τα τελευταία χρόνια και αγαπήθηκε τόσο από τους κατοίκους της.

“Αντίο… Τραπεζούντα” με μια φωτογραφία της πόλης από ψηλά και με τα χρώματα του συλλόγου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ