Ρομάριο: Εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο – Παρουσίασε εντερική λοίμωξη

Σε νοσοκομείο του Ρίο ντε Τζανέιρο εισήχθη εσπευσμένα ο γερουσιαστής Ρομάριο, έπειτα από αδιαθεσία. Ο πρώην ποδοσφαιριστής σύμφωνα με πληροφορίες παρουσίασε εντερική λοίμωξη. Η κατάσταση της υγείας του παλαίμαχου επιθετικού, ο οποίος αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου με την εθνική Βραζιλίας το 1994, είναι ήδη σταθερή, όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποί του.

Όπως αναφέρει το ESPN, ο 57χρονος γερουσιαστής του δεξιού Φιλελεύθερου Κόμματος (PL), Ρομάριο ντε Σόουζα Φαρία, όπως είναι το πλήρες όνομά του, εισήχθη στο νοσοκομείο “Barra d’Or” ύστερα από ενοχλήσεις και πόνο και διαγνώστηκε με εντερική λοίμωξη.

Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος στη διάρκεια της καριέρας του αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μπαρτσελόνα, Βαλένθια, Αϊντχόφεν, Βάσκο ντα Γκάμα, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε, υποβλήθηκε σε θεραπεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης και η κατάστασή του είναι σταθερή, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάποια πρόβλεψη για το πότε θα πάρει εξιτήριο.

Ο Ρομάριο υποβλήθηκε σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση το 2021, κατά την οποία αφαιρέθηκε η χοληδόχος κύστη του. Άρχισε την πολιτική καριέρα του το 2010, όταν εξελέγη ομοσπονδιακός βουλευτής για την πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο. Το 2014 εξελέγη γερουσιαστής από την ίδια πολιτεία και το 2022 επανεξελέγη για μια νέα οκταετή θητεία στη Γερουσία.

Στη διάρκεια της ποδοσφαιρικής καριέρας του, ο Ρομάριο, ο οποίος είναι τέταρτος σκόρερ στην ιστορία της εθνικής Βραζιλίας με 55 τέρματα, κατέκτησε ακόμη το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, καθώς και τους τίτλους στα Κόπα Αμέρικα του 1989 και του 1997, καθώς και στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 1997.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ