Πόλο: Σπουδαίες νίκες για Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ – Συνεχίζουν «απόλυτοι» Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη

Η νίκη του ΠΑΟΚ επί του -αήττητου μέχρι σήμερα- Απόλλωνα Σμύρνης και το «διπλό» του Παναθηναϊκού επί του Εθνικού στον Πειραιά, ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν στην εμβόλιμη 9η αγωνιστική της Α1 πόλο ανδρών.

Ολυμπιακός και Βουλιαγμένη συνέχισαν με εύκολες νίκες και διατηρούν το απόλυτο της βαθμολογικής συγκομιδής, ενώ στα υπόλοιπα ματς τα φαβορί -εύκολα ή δύσκολα- επικράτησαν.

Στον Α΄ όμιλο, το γεγονός της ημέρας ήταν αναμφίβολα η νίκη του Παναθηναϊκού με 7-5 επί του Εθνικού στον Πειραιά. Με «όπλο» την άμυνά τους και πρώτο σκόρερ τον Δήμο Δερμιτζάκη (τρία γκολ), οι «πράσινοι» πήρα τους τρεις βαθμούς και ουσιαστικά εξασφάλισαν -πέντε αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της Α΄ φάσης- μία θέση στην τετράδα του ομίλου, που δίνει το εισιτήριο για το “καλό” γκρουπ της Β΄ φάσης.

Ο Ολυμπιακός με επτά γκολ του Φιλίποβιτς έκανε έναν υγιεινό περίπατο στη Χίο (21-5) και στρέφει πλέον την προσοχή του στο ματς της επόμενης Τρίτης (29/11) με τη Ντιναμό Τιφλίδας στη Γεωργία για το Champions League.

Εξίσου εύκολα νίκησε ο Πανιώνιος τον Υδραϊκό στη Γλυφάδα (19-5, έξι γκολ ο Κοπελιάδης) και ετοιμάζεται για τον πρώτο αγώνα με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι (30/11), για τους «16» του Euro Cup.

Η ΑΕΚ, τέλος, επικράτησε 13-7 στο Χαλάνδρι του Νηρέα, πήρε ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου από τους νεοφώτιστους και έπιασε τον Εθνικό στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Στον Β΄ όμιλο, ο ΠΑΟΚ διέκοψε το απόλυτο νικών του Απόλλωνα Σμύρνης, επικρατώνας με 11-10 στο Ποσειδώνιο, με κορυφαίο τον Νίκολα Μιλάρντοβιτς που πέτυχε τρία γκολ.

Με τη νίκη αυτή, ο “Δικέφαλος του βορρά” έκανε αποφασιστικό βήμα για να εξασφαλίσει μία θέση στην πρώτη τετράδα του ομίλου. Την ήττα της “αμφίβιας ταξιαρχίας” εκμεταλλεύθηκε η Βουλιαγμένη, η οποία επιβλήθηκε 18-10 της Γλυφάδας στο Λαιμό και έμεινε μόνη στην κορυφή, κι ενώ έπεται το Σάββατο (26/11) το εξ αναβολής ντέρμπι του ΝΟΒ με τον Απόλλωνα.

Το Περιστέρι επικράτησε 8-4 του ουραγού Ηλυσιακού, επέστρεψε στις νίκες και παραμένει στην τρίτη θέση, ενώ το Παλαιό Φάληρο νίκησε δύσκολα τα Χανιά με 9-8, με τους Κρήτες να πλησιάζουν σε μία μεγάλη ανατροπή (έχαναν 9-4 στα μέσα του τρίτου οκταλέπτου).

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής:

Α΄ ΟΜΙΛΟΣ

  • Χίος-Ολυμπιακός 5-21
  • Υδραϊκός-Πανιώνιος 5-19
  • Εθνικός-Παναθηναϊκός 5-7
  • Νηρέας Χαλ.-ΑΕΚ 7-13

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (Σε 9 αγώνες)

  1. Ολυμπιακός 27
  2. Πανιώνιος 21
  3. Παναθηναϊκός 19
  4. Εθνικός 12
  5. ΑΕΚ 12
  6. Υδραϊκός 9
  7. Χίος 4
  8. Νηρέας Χαλανδρίου 2

Σημ: Ο Νηρέας έχει έναν μηδενισμό και -1 βαθμό.

Β΄ ΟΜΙΛΟΣ

  • ΠΑΟΚ-Απόλλων Σμύρνης 11-10
  • Παλ. Φάληρο-Χανιά 9-8
  • Βουλιαγμένη-Γλυφάδα 18-10
  • Περιστέρι-Ηλυσιακός 8-4

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 9 αγώνες)

  1. Βουλιαγμένη 24 -8αγ.
  2. Απόλλων Σμύρνης 21 -8αγ.
  3. Περιστέρι 18
  4. ΠΑΟΚ 15
  5. Γλυφάδα 12
  6. Παλαιό Φάληρο 12
  7. Χανιά 3
  8. Ηλυσιακός 0

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ