Πέταξε ξανά στο βάθρο η Στεφανίδη – Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα – ΒΙΝΤΕΟ

Ακόμη ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της πρόσθεσε η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο στο άλμα επί κοντώ, Κατερίνα Στεφανίδη.

Με άλμα στα 4,80μ. η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πέταξε ξανά στο βάθρο των νικητών στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που διεξάγεται στο Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και μετρίασε, ενδεχομένως, την όποια απογοήτευση μπορεί να αισθανόταν λόγω του γεγονότως ότι έχασε το σερί των 19 συνεχομένων νικών της. Η Στεφανίδη πέρασε με την 1η τα 4.70, με την 2η τα 4.75 και με την 3η τα 4.80. Στη συνέχεια είχε μια αποτυχημένη προσπάθεια στα 4.85 και δύο αποτυχημένες στα 4.90, στην ύστατη προσπάθεια που έκανε για το χρυσό.

Η 28χρονη πρωταθλήτρια έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, το χρυσό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2017 στο Λονδίνο, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2016 στο Αμστερνταμ, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του 2017 στο Βελιγράδι, το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2014 στην Ζυρίχη, το ασημένιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού του 2015 στην Πράγα, το χάλκινο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού του 2016 στο Πόρτλαντ, ενώ ήταν νικήτρια και στο Diamond League του 2017.Δείτε το άλμα της Στεφανίδη:

Τι δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη

Τον τραυματισμό που την ενόχλησε κατά την διάρκεια του αγώνα και τον ανταγωνισμό που συνάντησε σχολίασε η Κατερίνα Στεφανίδη, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο του Μπέρμιγχαμ.

Αναλυτικά όσα είπε αμέσως μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου:

Για την τρίτη θέση που κατέκτησε: «Το να ανέβεις στο βάθρο αυτής της διοργάνωσης, ήταν πιο δύσκολο από άλλα χρυσά που έχω πάρει. Σίγουρα περίμενα να κάνω κάτι παραπάνω. Στο τελευταίο μου άλμα στα 4,90μ φάνηκε ότι είχα το ύψος. Είμαι χαρούμενη για ένα ακόμα μετάλλιο. Λίγο απογοητευμένη από την επίδοση, αλλά είμαι χαρούμενη που είμαι υγιής. Μπαίνοντας στο κλειστό ένιωσα να βρίσκομαι στην καλύτερη κατάσταση που έχω βρεθεί ποτέ. Πριν τον πρώτο μου αγώνα στην Νέα Υόρκη ξεκίνησε ένα πρόβλημα τενοντίτιδας και στους δύο μηρούς μου. Πιθανότατα να μην είναι και μυϊκό πρόβλημα, επειδή είναι και από τις δύο πλευρές. Με ενόχλησε σήμερα. Στα δοκιμαστικά δεν το ένιωσα πάρα πολύ, όμως στα 4,75μ. το ένιωσα, εκεί που έχασα την πρώτη προσπάθεια. Για αυτό ξεκίνησα από τα 4,70μ, για να κάνω λιγότερα άλματα. Πήγε καλά».

Για το άγχος που φάνηκε να έχει: «Είχα άγχος για το 4,70μ. γιατί πέρασαν τόσες αθλήτριες τα 4,60μ. που δεν μπορούσα να μπω σε εκείνο το ύψος, όπως συνήθως. Λόγω του πόνου και επειδή έπρεπε να μείνω ζεστή. Βελτιώθηκα κατά τη διάρκεια του αγώνα και για αυτό βελτιώθηκαν και τα άλματά μου».

Για τη συνέχεια: «Νομίζω τώρα θα κάνω διπλό διάλειμμα. Συνήθως κάνω μια εβδομάδα, τώρα θα κάνω δύο και θα πάμε να βρούμε και κάποια λύση. Αν και πιστεύω ότι είναι τραυματισμός κούρασης. Πάντα έχω κάτι παρόμοιο όταν φτάνουμε στα πρωταθλήματα, αλλά τώρα με ενοχλούσε από τον πρώτο αγώνα».

Για τον ανταγωνισμό: «Το πιο δύσκολο είναι να πας στο βάθρο. Δεν μπορώ να ελέγξω σε τι μέρα θα βρεθούν οι υπόλοιπες αθλήτριες. Έκανα ένα 4.80 που μου βγήκε η ψυχή για να το κάνω. Από τεχνικής άποψης έκανα ένα πολύ καλό 4.90μ. το καλύτερο της ζωής μου. Νόμιζα ότι το πέρασα μάλιστα, λίγο αφέθηκα, ίσως φταίω κι εγώ που έπεσε ο πήχης. Είμαι πολύ χαρούμενη πάντως, που βγήκα υγιής, γιατί στα 4,75μ. ένιωθα “σουβλιές” στο δεξί μου πόδι».

Για τα σερί μεταλλίων: «Έρχεται από τη σταθερότητα σε αυτά τα ύψη. Σε τέτοιες διοργανώσεις, με 4.80μ και 4.85μ. παίρνεις μετάλλιο. Η τέταρτη σήμερα δεν ανέβηκε πάνω από τα 4.75μ».

Για τις συνεχείς διακοπές στον αγώνα: «Με κούρασε, και σε συνδυασμό με τον τραυματισμό με κούρασε λίγο παραπάνω. Η Μόρις όσο περνάει η ώρα βελτιώνεται. Η Σιντόροβα εκνευρίστηκε προς το τέλος. Υπήρχαν πολλές παύσεις, αλλά πήγε καλά».

Για το αν ένιωσε ότι όλες ήθελαν να την κερδίσουν:« Ναι. Εγώ μπαίνοντας αυτή που φοβόμουν περισσότερο ήταν η Σιντόροβα. Τη Μόρις δεν την περίμενα. Μπορεί να κάνει 5 μέτρα τη μία μέρα και 4.70 την άλλη. Για αυτό έχασε και κάποιες προσπάθειες πιο χαμηλά. Για την Σιντόροβα ήμουν σίγουρη ότι θα κάνει 4,90μ».

Για το αν την τρομάζει η πίεση: «Πάντα υπήρχε η πίεση να μην χάσω, δεν θα αλλάξει κάτι αυτό. Σε κάθε αγώνα πάμε για να κερδίσουμε και συμβαίνει το ίδιο. Αυτό που με διαχωρίζει είναι η σταθερότητά μου. Ξέρω πως και στον επόμενο αγώνα θα κάνω κάτι κοντά στα 4.80μ».

Για την στρατηγική της στα ύψη: «Ήταν πολύ δύσκολο να επιλέξουμε ποιο ύψος να αφήσουμε. Ειδικά με τον λίγο παραπάνω πόνο δεν ήξερα τι να κάνω. Από τη μία, ήταν καλύτερο να κάνω λιγότερα άλματα, από την άλλη βελτιωνόμουν σε κάθε άλμα παραπάνω».

Για τη διοργάνωση: «Το μεγαλύτερο λάθος της διοργάνωσης ήταν τα πολλά ύψη. Ήμασταν τόσες κοπέλες πάνω από τα 4,80μ φέτος, δεν θα έπρεπε να υπάρχει 4,75μ».

Πηγή ρεπορτάζ: Filathlos.gr

Τα ελληνικά μετάλλια στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου

Μία ντουζίνα μετάλλια έφθασε η Ελλάδα σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα Κλειστού Στίβου μετά το χάλκινο που κατέκτησε στο Μπέρμιγχαμ το Σάββατο στον τελικό του επί κοντώ η Κατερίνα Στεφανίδη.

Η Ελλάδα, λοιπόν, μετρά 12 μετάλλια με την αρχή να έχει γίνει το 1995 από τον Λάμπρο Παπακώστα. Με 2,35 ο Έλληνας πρωταθλητής στο άλμα εις ύψος κατόρθωσε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στη Βαρκελώνη επαναλαμβάνοντας την επιτυχία του και δύο χρόνια αργότερα στο Παρίσι.

Τα ελληνικά μετάλλια στο Παγκόσμιο κλειστού:

ΧΡΥΣΑ

Χάρης Παπαδιάς 60 μ. 6.50 1997 Παρίσι

Κατερίνα Θάνου 60 μ. 6.96 1999 Μαεμπάσι

Κατερίνα Κόφφα 200 μ. 22.76 1997 Παρίσι

Δημήτρης Χονδροκούκης ύψος 2,33 2012 Κωνσταντινούπολη

Κώστας Φιλιπππίδης επί κοντώ 5,80 μ. 2014 Σόποτ

ΑΣΗΜΕΝΙΑ

Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,35 μ. 1995 Βαρκελώνη

Λάμπρος Παπακώστας Ύψος 2,32 μ. 1997 Παρίσι

ΧΑΛΚΙΝΑ

Γιώργος Θεοδωρίδης 60 μ. 6.54 2004 Βουδαπέστη

Πηγή Δεβετζή Τριπλούν 14,73 μ. 2004 Βουδαπέστη

Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ 4,80 μ. 2016 Πόρτλαντ

Βούλα Παπαχρήστου 14,15 μ. 2016 Πόρτλαντ

Κατερίνα Στεφανίδη επί κοντώ 4,80 μ. 2018 Μπέρμιγχαμ

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ