ΠΑΟΚ – Λουτσέσκου: «Απαραίτητη η νίκη για το γόητρο, το ranking και τον κόσμο μας» – Βολές για τα μέτρα της κυβέρνησης

Στην ανάγκη να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του στη φάση των ομίλων του Europa Conference League με ένα θετικό αποτέλεσμα, στάθηκε ο Ραζβάν Λουτσέσκου στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της αναμέτρησης με την Ελσίνκι (14/12, 19:45 – Τούμπα).

Μπορεί οι «ασπρόμαυροι» να έχουν κατακτήσει μαθηματικά την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και να έχουν εξασφαλίσει την απευθείας συμμετοχή τους στους «16» της διοργάνωσης, ωστόσο ο Ρουμάνος τεχνικός τόνισε πως το «τρίποντο» αποτελεί μονόδρομο για την ομάδα του.

«Ο αθλητικός μας στόχος όσον αφορά στους ομίλους επετεύχθη με έναν φανταστικό τρόπο, κερδίζοντας δύο φορές την Άιντραχτ Φρανκφούρτης κι εξασφαλίζοντας την πρωτιά στον όμιλο μία αγωνιστική πριν από το τέλος. Είναι θέμα νοοτροπίας της ομάδας, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε ένα γκρουπ νικητών. Είναι θέμα περηφάνιας και ρεκόρ, αλλά και ανόδου στην κατάταξη της UEFA και οικονομικό. Όλες αυτές οι μικρές λεπτομέρειες είναι σημαντικές για εμάς και καθιστούν το παιχνίδι σημαντικό» επεσήμανε στην αρχική τοποθέτησή του σχετικά με το ματς με τους Φιλανδούς ο Ρουμάνος τεχνικός.

Στη συνέχεια ο προπονητής του «Δικεφάλου του Βορρά» ρωτήθηκε για την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης να διεξάγονται για το επόμενο δίμηνο κεκλεισμένων των θυρών οι αγώνες της Super League και του Κυπέλλου Ελλάδας. «Για να είμαι ειλικρινής, δεν είχαμε ιδιαίτερο χρόνο για να συζητήσουμε γι’ αυτές τις αποφάσεις με τους ποδοσφαιριστές, καθώς προέχει η νίκη με την Ελσίνκι. Όλοι, όμως, γνωρίζουν πάνω-κάτω την κατάσταση. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στα παιχνίδια μας, να πάρουμε το μάξιμουμ από αυτά και αργότερα θα συζητήσουμε τα υπόλοιπα».

Κι ο Λουτσέσκου προσέθεσε με δηκτικό τρόπο: «Εγώ τι μπορώ να πω; Είναι μία απόφαση που δεν θέλω να την αναλύσω. Είναι… και συγγνώμη που το λέω. Εμείς κάθε φορά που κάνουμε ένα λάθος το πληρώνουμε. Δεν έχει κάποια λογική η απόφαση αυτή. Είναι κάτι που σχολιάζω κι αφορά τη δική μου ομάδα. Θα έχουμε τα ντέρμπι χωρίς κόσμο και δεν γνωρίζουμε ακόμη τη βαθμολογική σημασία που θα έχουν εκείνα τα παιχνίδια. Δεν είναι δίκαιο. Δεν θα έχουμε τον κόσμο μας δίπλα μας, που μπορεί να δημιουργήσει μία πολύ ξεχωριστή ατμόσφαιρα για κάθε αντίπαλο. Ειλικρινά μιλώντας, δεν νομίζω ότι το μέτρο αυτό μπορεί να προσφέρει λύση για πράγματα που ενδεχομένως να είναι πέρα από τις ίδιες τις ποδοσφαιρικές ομάδες. Υπάρχουν αρμόδιοι, βέβαια, που θα πρέπει να βρουν μία στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα».

Καταλήγοντας, ο Λουτσέσκου μίλησε και για το επερχόμενο Copa Africa και το ενδεχόμενο μεταγραφικής ενίσχυσης του ΠΑΟΚ στην περίοδο του Ιανουαρίου: «Ξέρετε από τώρα αν θα είμαστε ζωντανοί εκείνη τη στιγμή; Εγώ, εσείς ή ο κόσμος; Γνωρίζετε ότι θα πάνε σίγουρα κάποιοι παίκτες μας στο Copa Africa; Ας αφήσουμε να περάσουν αυτά τα παιχνίδια. Έχουμε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι για την ομάδα, για πολλούς λόγους. Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια για το πρωτάθλημα. Έχουμε πει τι περιμένουμε. Αν προκύψει κάτι που μπορεί να προσφέρει λύση και να αναβαθμίσει την κατάσταση, θα το συζητήσουμε».

Τους ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ εκπροσώπησε στη συνέντευξη Τύπου ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης. Ο 20χρονος διεθνής κεντρικός αμυντικός εξήρε αρχικά το έργο του Ραζβάν Λουτσέσκου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «… ο προπονητής έχει πετύχει πολλά στην καριέρα του, έχει ισχυρή προσωπικότητα, έχει εμπειρία και μας έχει βοηθήσει κι εμάς τους νέους πάρα πολύ. Συνεχίζουμε όλοι μαζί. Κάθε παίκτης μπαίνει με θέληση και ενέργεια, για να βοηθήσει την ομάδα, όταν παίζει. Η ομάδα είναι όπως πρέπει και νομίζω ότι όλο αυτό είναι πολύ καλό».

Συνεχίζοντας, κι αφού επεσήμανε την αξία της απευθείας πρόκρισης του «Δικεφάλου του Βορρά» στους «16» του Europa Conference League, σχολίασε για την αναμέτρηση με την Ελσίνκι και τα κίνητρα που υπάρχουν: «Στόχος μας είναι να τελειώσουμε χωρίς ήττα, καθώς έχουμε κι ένα ρεκόρ, που, αν κερδίσουμε και πάρουμε τους τρεις πόντους, θα είμαστε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα φτάσει τους 16 βαθμούς στην Ευρώπη. Είναι κίνητρο κι ότι θα βρεθεί ο κόσμος για τελευταία φορά κοντά μας. Θα κάνουν μετά πολύ καιρό να έρθουν ξανά. Θα είναι ιδιαίτερο παιχνίδι».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ