Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Όσα αναφέρει το φύλλο αγώνος – Το παιχνίδι διεκόπη με υπαιτιότητα του «τριφυλλιού»

Σε οριστική διακοπή οδηγήθηκε τελικώς ο τέταρτος τελικός της Basket League ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, μετά τη ρίψη κροτίδων και φωτοβολίδων που έπεσαν 2:46′ πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου από οπαδούς των «πρασίνων» κοντά στον πάγκο των «ερυθρόλευκων».

Η πρώτη αντίδραση του Γιαννακόπουλου μετά τα έκτροπα του ΟΑΚΑ – «Πρώτος εγώ κατακρίνω τέτοια γεγονότα»

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν και μετά την ανακοίνωση της εκκένωσης του γηπέδου, με τη διαιτητική τριάδα να κρίνει πως δεν μπορεί να συνεχιστεί ο αγώνας, διακόπτοντας οριστικά το ματς, με τον Ολυμπιακό να στέφεται πρωταθλητής για 14η φορά στην ιστορία του.

Το φύλλο αγώνα, μάλιστα, είναι πολύ επιβαρυντικό για τον Παναθηναϊκό. Σε αυτό αναφέρεται πως οι «πράσινοι» έλαβαν την εντολή να εκκενώσουν το γήπεδο μέσα σε μία ώρα και δέκα λεπτά, κάτι το οποίο δεν κατέστη δυνατό, ενώ επίσης μετά την εκκένωση δεν υπήρχε ο απαραίτητος τεχνικός εξοπλισμός για τη συνέχιση του αγώνα. Αυτό καθιστά το «τριφύλλι» υπαίτιο για τη διακοπή, κάτι που έφερε τον μηδενισμό του και τη νίκη του Ολυμπιακού με 20-0.

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Εικόνες καταστροφής στο ΟΑΚΑ – ΦΩΤΟ

Όλα αυτά θα επισύρουν σίγουρα βαρύτατες ποινές για τους «πράσινους, που κινδυνεύουν με 4-6 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, ποινή αφαίρεσης δύο βαθμών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο.

Παναθηναϊκός: «Ο κ. Κορομηλάς αποφάσισε την εκκένωση του αγώνα χωρίς σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας»

Η πλευρά του Παναθηναϊκού εκφράζει έντονη δυσαρέσκεια για την απόφαση των διαιτητών για εκκένωση του ΟΑΚΑ.

Basket League: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 35-63 – Οριστική διακοπή και… «θρυλικός» τίτλος

Οι «πράσινοι» αναφέρουν πως ο πρώτος διαιτητής του αγώνα, κ. Κορομηλάς, αποφάσισε να εκκενωθεί το ΟΑΚΑ χωρίς να διαθέτει τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, κάτι που όπως τονίζει η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξόργισε τον κόσμο.

Αναλυτικά η θέση της ΚΑΕ Παναθηναϊκός:

«Ο πρώτος διαιτητής της αναμέτρησης, κ. Κορομηλάς, χωρίς καν τα εξαντλήσει τα περιθώρια και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της Αστυνομίας, αποφάσισε την εκκένωση των εξεδρών του γηπέδου. Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των τελικών που ένας διαιτητής αποφασίζει την εκκένωση του γηπέδου χωρίς καμία προειδοποίηση, γεγονός που εξόργισε τον κόσμο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ