Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο ΟΑΚΑ – Αντίπαλοι έπειτα από 20 χρόνια σε τελικό κυπέλλου

Του Κυριάκου Γεωργόπουλου

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ διασταυρώνουν απόψε τα ξίφη τους στο ΟΑΚΑ (21.00) στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας. Οι δύο μονομάχοι θέλουν το τρόπαιο για διαφορετικούς λόγους. Οι μεν “ερυθρόλευκοι” για να πανηγυρίσουν το δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ που θα αποτελέσει το κερασάκι στην τούρτα για τη φετινή πολύ επιτυχημένη σεζόν. Οι δε “ασπρόμαυροι” για να μετριάσουν τις κακές εντυπώσεις από την πορεία τους στο πρωτάθλημα, όπου δεν μπόρεσαν να είναι ανταγωνιστικοί και να κλείσουν τη σεζόν με το τέταρτο κύπελλο στα πέντε τελευταία χρόνια.

Μαρτίνς: Η ομάδα με τα λιγότερα λάθη θα κερδίσει τον τελικό

Ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου κατέστησε σαφές ότι ο τελικός δεν έχει καμία σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος.

“Νομίζω πως γενικότερα ένας τελικός είναι διαφορετικός σε σχέση με τα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Η ομάδα που θα παρουσιάσει το καλύτερο πρόσωπο, που θα κάνει τα λιγότερα λάθη, θα είναι και πιο συγκεντρωμένη θα κερδίσει και το παιχνίδι. Θέλω να είμαστε συγκεντρωμένοι, να δείξουμε την ποιότητα μας. Οι τελικοί κρίνονται σε λεπτομέρειες. Να είμαστε αποφασιστικοί, να έχουμε ευστοχία και να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται”.

Ο Πορτογάλος τεχνικός εξέφρασε την ελπίδα πως θα έχει τελικά στη διάθεσή του τον Παπασταθόπουλο που είχε υποστεί θλάση στον τελευταίο αγώνα ανάμεσα στις δύο ομάδες στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη. Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την εντυπωσιακή νίκη με 4-1 στη Λεωφόρο επί του Παναθηναϊκού και πάει στον τελικό με τη καλύτερη δυνατή ψυχολογία. Ο Μαρτίνς θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Μπα.

Γκαρσία: Με τον Ολυμπιακό… γνωριζόμαστε

“Γνωρίζουμε την αντίπαλη ομάδα. Ωστόσο το παιχνίδι είναι τελείως διαφορετικό, μιλάμε για έναν τελικό που μπορεί να κριθεί στα 90 λεπτά, αλλά μπορεί και να έχει παράταση, ακόμα και πέναλτι…”, τόνισε ο Πάμπλο Γκαρσία στη συνέντευξη Τύπου και πρόσθεσε: “Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε καλά τον αντίπαλο και μας γνωρίζει κι αυτός. Πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά, όπως κάναμε μέχρι τώρα και πρέπει να το κάνουμε και αύριο».

Ο ΠΑΟΚ προέρχεται από την εντός έδρας ήττα από τον Αστέρα Τρίπολης σ’ ένα αδιάφορο παιχνίδι, όπου ο Ουρουγουανός τεχνικός χρησιμοποίησε αρκετούς αναπληρωματικούς. Θα απουσιάσει ο τραυματίας Ίνγκασον, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ελ Καντουρί.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ σε τελικό κυπέλλου έπειτα από 20 χρόνια

Οι δύο μονομάχοι είχαν τεθεί αντιμέτωποι για τελευταία φορά σε τελικό κυπέλλου πριν από 20 χρόνια. Το ματς είχε διεξαχθεί στη Νέα Φιλαδέλφεια με τον “Δικέφαλο του Βορρά” να επικρατεί 4-2.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το τρόπαιο σε διπλό τελικό το 1992

Τη σεζόν 1991-1992 οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες σε διπλό τελικό με τον Ολυμπιακό να κατακτά το τρόπαιο. Το πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα έληξε ισόπαλο 1-1. Ο Σκαρτάδος άνοιξε το σκορ στο 52′ και ο Τσαλουχίδης ισοφάρισε στο 63′.

Στον επαναληπτικό στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης”, ο Ολυμπιακός νίκησε 2-0. Ο Λιτόφτσενκο πέτυχε το πρώτο γκολ στο 21′ και ο Τσαλουχίδης το δεύτερο στο 62′.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ