Ολυμπιακός: Για το πρώτο βήμα οι ερυθρόλευκοι

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο Γ. Καραϊσκάκης την Τσουκαρίτσκι, με μοναδικό στόχο να θέσει από το πρώτο ματς τις βάσεις πρόκρισης στους ομίλους του Europa League και να μετατρέψει τη ρεβάνς της επόμενης βδομάδας στη Σερβία σε… τυπική διαδικασία.

Το μίνιμουμ που έχει εξασφαλιστεί από τους Πειραιώτες αφού πέρασαν το εμπόδιο της Γκενκ είναι η παρουσία τους στο Europa Conference League, αλλά συνυπολογίζοντας τη δυναμικότητα του αντιπάλου που πλέον έχουν μπροστά τους η είσοδος στα γκρουπ της δεύτερης τη τάξει διασυλλογικής διοργάνωσης φαντάζει κάτι παραπάνω από εφικτός.

«Αυτό που απαιτείται είναι η μεγαλύτερη δυνατή απόδοση. Είναι απαιτητικά παιχνίδια. Όσο και να είσαι το φαβορί, μπορεί μια φάση να σου στερήσει το αποτέλεσμα. Δεν υπάρχουν φαβορί. Θα τα δώσουμε όλα. Θέλουμε να περάσουμε. Πρέπει να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε. Να είμαστε σωστοί στην τακτική μας. Με όποιον αντίπαλο και εάν παίζουμε, είμαστε Ολυμπιακός και θέλουμε πάντα να κερδίζουμε», τόνισε ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ εν όψει της αποψινής αναμέτρησης.

Στην “ερυθρόλευκη” ευρωπαϊκή λίστα δηλώθηκαν όλοι οι “νέοι”, ακόμη και ο Ρίτσαρντς , ο οποίος δεν έχει καν ανακοινωθεί επισήμως, με εξαίρεση τον Κροάτη εξτρέμ Μπρνιτς, ο οποίος έχει αγωνιστεί στον προηγούμενο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης με τη φανέλα της Μάριμπορ.

Ο τεχνικός των Πειραιωτών δεν μπορεί να υπολογίζει στον τιμωρημένο Ροντινέι, με τον Κίνι πιθανότατα να παίρνει τη θέση του στο δεξί άκρο της άμυνας, με έναν εκ των Βρουσάι ή Ραμόννα παίζει αριστερά.

Υπενθυμίζεται πως δεν υπολογίζεται ο εκτός Ελλάδας πλέον Χουάνγκ, όπως και οι εκτός πλάνων και… φευγάτοι Σισέ, Κουντέ, Γκ. Ροντρίγκες και Ραντζέλοβιτς.

Ο Ολυμπιακός πάντως έχει θετική παράδοση με τις σερβικές ομάδες. Τη σεζόν 2019-20, είχαν κερδίσει στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League τον Ερυθρό Αστέρα με 1:0 στο “Γ. Καραϊσκάκης”, χάρη σε εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Ελ Αραμπί, και έτσι συνέχισαν στους “32” του Europa League. Επίσης, το 2017-18, οι “ερυθρόλευκοι” είχαν αποκλείσει την Παρτίζαν στον γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, καθώς είχαν κερδίσει με 3:1 στο Βελιγράδι, ενώ στον επαναληπτικό του Φαλήρου είχαν φέρει ισοπαλία (2:2). Τέλος, τη σεζόν 1989-90 οι Πειραιώτες είχαν αποκλείσει στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη Ραντ Βελιγραδίου (ήττα 2:1 εκτός και νίκη 2:0 εντός έδρας).

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ