Φωτιά στην Πάρνηθα: Βελτιωμένη η εικόνα – Μάχη με τις συνεχείς αναζωπυρώσεις – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

Μάχη με τις φλόγες για μια ακόμη μέρα δίνουν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις στην Πάρνηθα, όπου τη νύχτα υπήρξε μεγάλη αναζωπύρωση. Η φωτιά που έκαιγε εντός της χαράδρας, έλαβε μεγάλες διαστάσεις, καθώς, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας», με αποτέλεσμα να σημάνει νέος συναγερμός.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική εικόνα του μετώπου είναι βελτιωμένη σε σχέση με τις πρώτες πρωινές ώρες, ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία και οι πυροσβεστικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, παραμένουν σε εγρήγορση καθώς τις επόμενες ώρες αναμένεται να αυξηθεί η ένταση των ανέμων, φτάνοντας τα 6 με 7 Μποφόρ.

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, κ. Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στον Realfm 97,8, ανέφερε ότι το μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα είναι πάνω από τις τελευταίες ταβέρνες της περιοχής και οι φλόγες ανεβαίνουν μέχρι και τη νοητή ευθεία της Λεωφόρου Πάρνηθος προς την κορυφογραμμή δυτικά του τελεφερίκ.

Στο σημείο επιχειρούν 260 πυροσβέστες με 13 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 77 οχήματα, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 6 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα. Ταυτόχρονα επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις εθελοντών πυροσβεστών με πεζοπόρα τμήματα, δυνάμεις που έχει διαθέσει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και η Ελληνική Αστυνομία, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Αττικής.

Φωτιά στην Πάρνηθα

Σχετικά με την αναζωπύρωση που σημειώθηκε τα ξημερώματα, ο Γιάννης Αρτοποιός τόνισε ότι παρατηρήθηκε το «φαινόμενο της καμινάδας» στην περιοχή. Ήταν σαν μια «έκρηξη» φωτιάς μέσα στην χαράδρα όπου έκαιγε η πυρκαγιά με αποτέλεσμα οι φλόγες να φουντώσουν, ανέφερε. Αυτή η «έκρηξη» σημειώθηκε σε χαράδρα στις 03.20 ενώ στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν δυσμενείς και ο αέρας ήταν πολύ έντονος. Μάλιστα, από τις 10.00 ξεκινούν και πάλι πολύ ισχυροί άνεμοι (6-7 μποφόρ), όπως ανέφερε.

Επίσης, αναφορικά με τους Θρακομακεδόνες, ο Γιάννης Αρτοποιός ξεκαθάρισε πως αυτήν την στιγμή δεν επιχειρούν δυνάμεις στους Θρακομακεδόνες.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα της Πέμπτη, εστάλη μήνυμα 112 στους κατοίκους του Πανοράματος Μενιδίου, των Θρακομακεδόνων, της Αγίας Παρασκευής και της Μπόσκιζας, να παραμείνουν σε ετοιμότητα, καθώς τα πράγματα φαινόταν ότι ξεφεύγουν, λόγω ισχυρών ανέμων και κατ’ επέκταση των συνεχών αναζωπυρώσεων.

Δείτε εικόνες και βίντεο του Μίλτου Σακελλάρη που βρίσκεται στο μέτωπο της φωτιάς στην Πάρνηθα: 

Φωτιά στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Πάρνηθα

Φωτιά στην Πάρνηθα Φωτιά στην Πάρνηθα

Στους δρόμους οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες

Στους δρόμους είχαν βγει οι κάτοικοι στους Θρακομακεδόνες. Αστυνομικοί είχαν σπεύσει από νωρίς στους Θρακομακεδόνες και χτυπούσαν τα κουδούνια στα σπίτια προκειμένου να απομακρυνθούν οι κάτοικοι από την περιοχή. Οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο, περιμένοντας τις οδηγίες των Αρχών. Τα ξημερώματα εστάλη και μήνυμα από το 112 ώστε οι κάτοικοι να είναι σε ετοιμότητα.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, μεγάλη ουρά αυτοκινήτων έχει σχηματιστεί στον δρόμο με τους πολίτες να περιμένουν να φύγουν.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ