Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: «Ψυχούλες μου όμορφες, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε» – Η συγκινητική ανάρτηση μελισσοκόμου

Τεράστιες οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες, από τη φωτιά που ξέσπασε στη Μέλια Αλεξανδρούπολης και έκαψε τα πάντα στο πέρασμά της. O Γιώργος Καραφυλλίδης αποχαιρετά τις μέλισσές του που κάηκαν στο χωριό Κίρκη του Έβρου.

Στο βίντεο που ανέβασε στο Facebook ο μελισσοκόμος περπατάει ανάμεσα στα μελίσσια του που κάηκαν. «Μόνο λαμαρίνες έμειναν… Πουλάκια μου… τι τραβήξανε. Κάρβουνα όλα, μόνο τα καπάκια μείνανε» αναφέρει κλαίγοντας.

Την ανάρτηση συνοδεύει η φράση: «Ψυχούλες μου όμορφες, κοριτσάκια μου γλυκά, ο πιο σκληρός θάνατος σας βρήκε. Χωρίς να έχετε ποτέ καμία απαίτηση, μόνο υποχρεώσεις. Λίγο νεράκι στον παρατεταμένο καύσωνα μόνο θέλατε. Υποφέρω μόνο που σκέφτομαι πόσο γρήγορα και νευρικά κουνούσατε τα φτεράκια σας για για να γλιτώσετε από τον καπνό και της φλόγες τη Βασίλισσα σας, ώστε να επιβιώσει το σμήνος σας και μετά το θάνατο σας. Θα υποφέρω πολύ καιρό για τον άνισο αγώνα μέχρι θανάτου που δώσατε. Όσο μελισσάκια και να φτιάξω πάντα για εσάς θα έχω ένα μαύρο κομμάτι μέσα μου. Σας ευχαριστώ για όλα κοριτσάκια μου».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που γνωστοποίησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη (με ευθύνη και στις περιοχές Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου) Δημήτρης Πανταζής, μέχρι στιγμής στην περιοχή του Έβρου έχουν καεί 1.200 μελίσσια και κυψέλες, σε σύνολο 26.264 σε Νότιο Έβρο, Σουφλί και Αλεξανδρούπολη, στην οποία και εντοπίζονται τα 16.068, ενώ απανθρακώθηκαν λόγω της φωτιάς 910 μικρόσωμα ζώα, με την πλειονότητά τους να είναι κατσίκια και πρόβατα, 30 αρνάκια και οκτώ αγελάδες.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ