Όλα ανοιχτά στη Basket League, τα σενάρια για κορυφή, τετράδα, οκτάδα και υποβιβασμό

Η 24η αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα παραμένουν ανοιχτά από την κορυφή έως την… ουρά της βαθμολογίας της κανονικής περιόδου. 

Όλα τα «σενάρια» από το www.esake.gr:

Οι θέσεις 1-2

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται αύριο (27/3) την Καβάλα ενώ ο Ολυμπιακός αγωνίζεται στη Θεσσαλονίκη με τον Άρη τη Δευτέρα (28/3). Οι δύο «αιώνιοι» ισοβαθμούν στους 45 βαθμούς (22-1) και το πλεονέκτημα το διατηρούν οι ερυθρόλευκοι αφού με το υπέρ τους 80-66 του ΣΕΦ υπερκάλυψαν το εις βάρος τους 73-69 του ΟΑΚΑ. Η τρέχουσα αγωνιστική είναι σημαντική όπως θα είναι όμως και η επόμενη αφού ο μεν Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί στην Πάτρα απέναντι στον Απόλλωνα Carna ενώ ο δε Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο αθηναϊκό ντέρμπι. Στην τελευταία αγωνιστική οι ερυθρόλευκοι θα περιμένουν στο ΣΕΦ το Ρέθυμνο Cretan Kings ενώ οι πράσινοι θα παίξουν στο Ζηρίνειο με την Κηφισιά.

Οι θέσεις 3-4

Άρης και ΑΕΚ δεν μπορούν να βρεθούν πάνω από την 3η θέση και κάτω από την 4η οπότε μένει να φανεί το τελικό πλασάρισμα τους στην κανονική περίοδο. Η ΑΕΚ μετά τη σημερινή νίκη της επί του Κολοσσού H Hotels έφτασε τους 41 βαθμούς και «έπιασε» τον Άρη προσωρινά στην 3η θέση. Πρακτικά η ομάδα της Θεσσαλονίκης χρειάζεται όμως μία νίκη στα τελευταία της παιχνίδια (με τον Ολυμπιακό εντός, το Ρέθυμνο Cretan Kings εκτός και τον Κολοσσό H Hotels εντός έδρας) προκειμένου να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 3η θέση. Αυτό θα συμβεί ακόμη και αν τα χάσει και τα τρία με την προϋπόθεση ότι θα η ΑΕΚ θα χάσει ένα από τα δύο τελευταία της παιχνίδια είτε από τον Παναθηναϊκό, είτε από τον Αρκαδικό εντός έδρας. Αυτό γιατί ο Άρης έχοντας επικρατήσει και στα δύο παιχνίδια με την ΑΕΚ (83-74 στο ΟΑΚΑ και 77-76 στο «Nick Galis Hall») έχει το πλεονέκτημα της ισοβαθμίας.

Οι θέσεις 5-8

Η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη κάτω από την 4άδα. Μετά τα σημερινά αποτελέσματα υπάρχει τριπλή ισοβαθμία Κηφισιάς, ΠΑΟΚ και Κολοσσού H Hotels στην 5η θέση. Το πλεονέκτημα στην άτυπη μεταξύ τους βαθμολογία το έχει η Κηφισιά μετρώντας έξι βαθμούς, ακολουθεί με πέντε ο ΠΑΟΚ και τέσσερις έχουν οι Ρόδιοι.

Καθοριστικό θα αποδειχτεί σε κάθε περίπτωση το παιχνίδι του επόμενου Σαββάτου στη Ρόδο όπου ο Κολοσσός H Hotels θα υποδεχτεί την Κηφισιά που στο παιχνίδι του πρώτου γύρου είχε νικήσει με 77-69. Ο ΠΑΟΚ πάντως δεν επιθυμεί τη διπλή ισοβαθμία είτε με τη μία είτε με την άλλη ομάδα αφού και στις δύο περιπτώσεις μειονεκτεί.

Υπάρχει ωστόσο και σενάριο τετραπλής με τους τρεις και το Ρέθυμνο Cretan Kings στο οποίο 5η θα είναι η Κηφισιά ενώ το πλασάρισμα των υπολοίπων θα εξαρτηθεί από το παιχνίδι της επόμενης εβδομάδας μεταξύ του Κολοσσού H Hotels και της Κηφισιάς.

Στα σενάρια της 8άδας εμπλέκεται εκτός από τον Απόλλωνα Carna και το Λαύριο. Οι Πατρινοί έχουν το πλεονέκτημα στην πιθανή ισοβαθμία τόσο με το Ρέθυμνο Cretan Kings όσο και με το Λαύριο (έχασε σήμερα με 16 αλλά είχε νικήσει στον πρώτο γύρο με 17) ενώ πιο περίπλοκη είναι η κατάσταση στο ενδεχόμενο διπλής ισοβαθμίας Ρεθύμνου Cretan Kings και Λαυρίου αφού οι δύο ομάδες σημείωσαν από μία νίκη με δύο πόντους στα μεταξύ τους παιχνίδια. Στο goal average θα κριθεί η 8η θέση και στην περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας Ρεθύμνου Cretan Kings, Απόλλωνα Carna και Λαυρίου αφού οι τρεις τους έχουν μοιραστεί τις νίκες στα μεταξύ τους παιχνίδια.

Οι θέσεις 13-14

Συγκλονιστικό αναμένεται το φινάλε και για τις ομάδες που θα υποβιβαστούν στην Α2. Από τα σενάρια δεν μπορούν να αποκλειστούν ακόμη και ο Απόλλων Carna με το Λαύριο παρότι έχουν από εννιά νίκες, όπως και η Καβάλα που είναι τελευταία με πέντε όμως τα βασικά αφορούν στην τριάδα των Τρικάλων BC Aries, Αρκαδικού και Κοροίβου που ισοβαθμούν μετά τα σημερινά παιχνίδια στους 31 βαθμούς.

Στην περίπτωση που διατηρηθεί αυτή η τριπλή ισοβαθμία, η ομάδα που θα υποβιβαστεί θα είναι ο Κόροιβος έχοντας πέντε βαθμούς στην άτυπη μεταξύ τους ισοβαθμία έναντι επτά των Θεσσαλών και έξι των Αρκάδων.

Τα Τρίκαλα BC Aries πλεονεκτούν και στα δύο σενάρια διπλής ισοβαθμίας, τόσο δηλαδή με τον Κόροιβο όσο και με τον Αρκαδικό ενώ το θρίλερ θα πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις αν υπάρξει ισοβαθμία του Αρκαδικού με τον Κόροιβο στην 13η θέση καθώς σήμερα ο Αρκαδικός νίκησε με 61-60 ενώ στο παιχνίδι του πρώτου γύρου ο Κόροιβος είχε επικρατήσει με 89-88. Το goal average θα λύσει το γόρδιο δεσμό σε αυτήν την περίπτωση.

Το πανόραμα της 24ης αγωνιστικής της Basket League ΣΚΡΑΤΣ:

Σάββατο 26/3

Κηφισιά – Ρέθυμνο 100-88

Λαύριο – Απόλλωνας Πατρών 80-64

ΑΕΚ – Κολοσσός Ρόδου 92-57

Κόροιβος – Αρκαδικός 60-61

Τρίκαλα BC  -ΠΑΟΚ 79-88

Κυριακή 27/3

ΔΑΚ Καλαμίτσας 18.00 Καβάλα – Παναθηναϊκός Γ. Πουρσανίδης, Ξενικάκης, Λόρτος (Σιμητόπουλος)

Δευτέρα 28/3

«Nick Galis Hall» 19.00 Άρης – Ολυμπιακός Χριστοδούλου, Κορομηλάς, Σταματόπουλος (Τανατζής)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός 45 (22-1)

2. Παναθηναϊκός 45 (22-1)

3. Άρης 41 (18-5)

4. ΑΕΚ 41 (17-7)

5. Κολοσσός Ρόδου 35 (11-13)

6. ΠΑΟΚ 35 (11-13)

7. Κηφισιά 35 (11-13)

8. Ρέθυμνο 34 (10-14)

9. Λαύριο 33 (9-15)

10. Απόλλωνας Πατρών 33 (9-15)

11. Τρίκαλα BC 31 (7-17)

12. Αρκαδικός 31 (7-17)

13. Κόροιβος 31 (7-17)

14. Καβάλα 28 (5-18)

Επόμενη αγωνιστική (25η, 2/4):

ΠΑΟΚ – Κόροιβος

Ρέθυμνο – Άρης

Λαύριο – Τρίκαλα BC

Κολοσσός Ρόδου – Κηφισιά

Αρκαδικός – Καβάλα

Απόλλωνας Πατρών – Ολυμπιακός 4/4

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 4/4

ΠΗΓΗ: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ