Οι Μπρούκλιν Νετς έθεσαν εκτός ομάδας τον ανεμβολίαστο Καϊρί Ίρβινγκ

Εκτός ομαδικών προπονήσεων, μέχρι να εμβολιαστεί κατά της COVID-19, τέθηκε ο αστέρας των Μπρούκλιν Νετς Κάιρι Ίρβινγκ, όπως ανακοίνωσε ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Σον Μαρκς.

«Δεδομένης της εξελισσόμενης φύσης της κατάστασης και μετά από ενδελεχή σκέψη, αποφασίσαμε ότι ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν θα αγωνιστεί ή προπονηθεί με την ομάδα μέχρι να είναι κατάλληλος για να πάρει μέρος», ανέφερε ο Μαρκς και συνέχισε: «Ο Κάιρι έκανε μια προσωπική επιλογή και σεβόμαστε το ατομικό του δικαίωμα επιλογής. Επί του παρόντος η επιλογή περιορίζει την ικανότητά του να είναι πλήρες μέλος της ομάδας.

Είναι επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε να χτίζουμε τη χημεία ως ομάδα και να παραμένουμε πιστοί στις μακροχρόνιες αξίες της ομαδικότητας και της ουσίας. Οι στόχοι του πρωταθλήματος για τη σεζόν δεν έχουν αλλάξει και για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους κάθε μέλος της οργάνωσής μας πρέπει να είναι στην ίδια κατεύθυνση. Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της σεζόν και ανυπομονούμε για μια επιτυχημένη καμπάνια που θα κάνει περήφανο τον δήμο του Μπρούκλιν».

Η εντολή της Νέας Υόρκης απαγορεύει στα μη εμβολιασμένα άτομα να εργάζονται ή να παρακολουθούν εκδηλώσεις σε αρκετούς εσωτερικούς χώρους, συμπεριλαμβανομένων ψυχαγωγικών και αθλητικών χώρων. Παρόμοιοι κανόνες ισχύουν στο Σαν Φρανσίσκο και θα τεθούν σε ισχύ στο Λος Άντζελες από τις 29 Νοεμβρίου.

Η στάση του 29χρονου ενδέχεται να του κοστίσει εκατομμύρια, αν και η Ένωση Παικτών μπορεί να αμφισβητήσει την παρακράτηση μισθών λόγω του εμβολιασμού.

Σημειώνεται ότι ο Ίρβινγκ, ο οποίος είναι αρνητής του εμβολίου, ενδέχεται να επιμείνει στην απόφαση του να μην πατήσει παρκέ σε 41 εφετινούς εντός έδρας αγώνες των Νετς, όσο οι κανονισμοί παραμένουν σε ισχύ. Αυτό ισοδυναμεί με απώλεια περισσότερων από 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων για τον ΝΒΑερ, ο οποίος έχει συμβόλαιο 34,9 εκατομμυρίων δολαρίων τη σεζόν 2021-22.

Ωστόσο, ο Μαρκς πρόσθεσε ότι στην περίπτωση που ο παίκτης αλλάξει γνώμη και κάνει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, τότε οι Νετς «θα τον υποδεχτούν με ανοιχτές αγκάλες».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ