Ο Χένες στη φυλακή του… Χίτλερ

Ο Χένες στη φυλακή του… Χίτλερ

 

Στις φυλακές του Λάντσμπεργκ, όπου είχε παραμείνει για ένα χρόνο και ο Αδόλφος Χίτλερ αποφασίστηκε να εκτίσει την ποινή-για φοροδιαφυγή-των 3,5 ετών ο Ούλι Χένες, σύμφωνα με ρεπορτάζ που είχε η «Bild».

Η γερμανική εφημερίδα είχε μεγάλο θέμα για αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά ο μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, γράφοντας πως θα είναι ντυμένος με την παραδοσιακή ενδυμασία των κρατουμένων στην Γερμανία, ενώ θα ξυπνάει κάθε μέρα στις 5:30 το πρωί!

Η «Bild» επικαλείται πληροφορίες από δικαστικές πηγές και αναφέρει πως ο Ούλι Χένες θα πάει στις φυλακές Λάντσμπεργκ, στην Βαυαρία. Εκεί είχε κρατηθεί ο Χίτλερ το 1929, εξαιτίας πραξικοπήματος και αποφυλακίστηκε ένα χρόνο αργότερα!

Την συγκεκριμένη πληροφορία επιβεβαιώνει και η «Süddeutsche Zeitung», η οποία την Παρασκευή σε σχετικό ρεπορτάζ έκανε αντιπαραβολή την εικόνα του καταβεβλημένου μετά την ανακοίνωση της απόφασης από το δικαστήριο, Ούλι Χένες, έχοντα την γυναίκα του κοντά, με άλλες οικογενειακής θαλπωρής σε σαλέ της Βαυαρίας, τρώγοντας και πίνοντας κρασί.

Να θυμίσουμε ότι ο Ούλι Χένες αποφάσισε να παραιτηθεί από την αντιπροεδρία της Μπάγερν Μονάχου, αναφέροντας πως δεν θέλει να προκαλέσει ενδεχόμενες ζημίες στην αγαπημένη του ομάδα. Επίσης, έχει γίνει γνωστό ότι δεν θα κάνει έφεση για τον απόφαση καταδίκης του σε φυλάκιση. Ο Ούλι Χένες ομολόγησε οικειοθελώς τη φοροδιαφυγή του το 2013, ώστε να απολαύσει τα προνόμια του νόμου περί «εθελοντικής αποκάλυψης» που αντικαθιστά ποινές φυλάκισης με πρόστιμο 6% επί του ποσού της φοροδιαφυγής. Σε τέτοιες περιπτώσεις, εφόσον το δικαστήριο αποφασίσει να επιβληθεί ποινή φυλάκισης, δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα…

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, μάλιστα, να συζητηθεί και η πρόταση της πολιτικής υπεράσπισης που έκανε λόγο για 5,5 χρόνια φυλάκιση.

 

Πηγή: pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ