«Ο Στέφανος έκλαψε και ζήτησε συγγνώμη από την μητέρα του για το επεισόδιο στην Ρώμη»

Στο Παρίσι για το Roland Garros έχουν ταξιδέψει ο Στέφανος Τσιτσιπάς και η οικογένειά του, με τον πατέρα του τενίστα να σχολιάζει από τη δική του πλευρά το ξέσπασμα του γιού του κατά τη διάρκεια του αγώνα με τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ στη Ρώμη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας έδειξε για ακόμη μια φορά τον εκνευρισμό του στον ημιτελικό του Masters της Ρώμης, καθώς τα έβαλε με τη μητέρα του, η οποία του μιλούσε ρώσικα, τη στιγμή που είχε απέναντί του Ρώσο αντίπαλο.

Συγκεκριμένα, όντας στο Box του της φώναξε: «Μη μιλάς! Μη μιλάς στα ρώσικα. Μίλα ελληνικά. Πάω να σερβίρω και μιλάς στα ρώσικα. Φύγε από το γήπεδο καλύτερα! Δεν μπορώ να καταλάβω! Μιλάει στη δική της γλώσσα. Αν έχεις το Θεό σου!».

Για το εν λόγω περιστατικό πήρε θέση ο πατέρας και προπονητής του Στέφανου Τσιτσιπά Απόστολος μιλώντας στο SDNA.

«Έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη»

«Πήγε μετά από μία ώρα στο ξενοδοχείο ο Στέφανος και σχεδόν έκλαιγε, ζητώντας συγγνώμη. Και μου λέει η Τζούλια “τι έπαθε αυτός;”. Δεν κατάλαβε καν τι έγινε! Εκείνος ήταν πολύ στεναχωρημένος που συμπεριφέρθηκε έτσι στη μητέρα του. Είπα στην Τζούλια “άφησέ τον, είναι ώρα”. Τέλος! Αν έχει μια αδυναμία σε αυτή τη ζωή ο Στέφανος, είναι η μάνα του. Την αγαπάει τόσο πολύ, ό,τι και αν κάνει θα το δεχτεί. Της λέω ότι πρέπει το σταματήσεις αυτό, πρέπει να του πεις ότι είναι πλέον δυνατός, ότι είναι εντάξει μόνος του», είπε ο πατέρας κορυφαίου Έλληνα τενίστα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Απόστολος Τσιτσιπάς είχε μια σοβαρή κουβέντα με την σύζυγό του για το θέμα για την οποία είπε: «Φυσικά… Το κατάλαβε, αλλά δεν μπορεί να πιστέψει οτι τον επηρέασε πάρα πολύ. Και όμως, ο ίδιος ο Στέφανος τής είπε “με επηρέασες, με συγχωρείς που ήταν αυτή η αντίδρασή μου, αλλά δεν μπορούσα να βρω άλλη λύση εκείνη τη στιγμή”. Πρέπει να καταλάβει η Τζούλια ότι οφείλει να τον αφήσει να οδηγήσει αυτός την κούρσα. Είναι πια έτοιμος και αυτό της είπα».

«Μίλησε το ένστικτο της μητέρας»

Ο πατέρας του Στέφανου σε μια προσπάθεια να εξηγήσει το περιστατικό στο Rome Open επεσήμανε: «Στη Ρώμη η Τζούλια αντέδρασε καθαρά από ένστικτο μητέρας. Κινδυνεύει ο γιος μου, δεν παίζει καλά, μπορώ να τον βοηθήσω. Είναι αντίδραση της κάθε μητέρας, του κάθε πατέρα.

«Ο καθένας, βέβαια, έχει διαφορετικό τρόπο, δηλαδή αν ήταν κάποια μητέρα που δεν ξέρει από τένις, θα του έλεγε “πάμε, πέρνα καλά”. Η Τζούλια επειδή βλέπει και το κομμάτι του τένις, κατάλαβε τι πήγαινε να γίνει, το αισθάνθηκε. Αν ο Στέφανος ήταν ένα παιδί 12, 13, 15 ετών, θα έλεγες εντάξει, μαθαίνει, τώρα εξελίσσεται. Σε αυτή την κατάσταση, ωστόσο, πρέπει να τα χειριστεί μόνος του. Δεν μπορείς να του αποσπάς την προσοχή. Πάντα ξέρουμε ότι η απόσπαση προσοχής συμβαίνει γιατί υπάρχουν πάρα πολλοί παράγοντες που επηρεάζουν εκείνη τη στιγμή τον εγκέφαλό μας. Ήταν λάθος timing».

«Έχει εγκαταλείψει την προσωπική του ζωή»

Ακόμη, ο Απόστολος Τσιτσιπάς δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην προσωπική ζωή του Στέφανου, ο οποίος φαίνεται τον τελευταίο καιρό να έχει επικεντρωθεί στην επαγγελματική.

«Την προσωπική του ζωή στην ουσία την έχει εγκαταλείψει εντελώς. Δεν ξέρω τους λόγους, είναι κάτι προσωπικό, αν και έχω συζητήσει κάποιες φορές μαζί του. Ίσως να βρίσκει κάποια ισορροπία στην προσωπική του ζωή, να ξέρει πια τι θέλει ο ίδιος. Είναι σημαντικό να μπορέσει να συνδυάσει την προσωπική του ζωή με την επαγγελματική. Δεν είναι εύκολο, αλλά εγώ βλέπω ότι αυτό χρειάζεται, αυτή την ισορροπία όλων των πραγμάτων για να πάει στο επόμενο βήμα.

Όταν ισορροπήσουν τα πάντα και νιώσει ότι είναι χαρούμενος, είναι ευτυχισμένος, έχει την προσωπική του ζωή και ένα ωραίο επάγγελμα που αγαπάει και δίνει την ψυχή του γι’ αυτό. Γιατί όταν κάτι δεν πάει καλά επαγγελματικά, θα ξέρει ότι έχει την προσωπική του ζωή, που την έχει οργανώσει καλά και νιώθει ωραία. Ότι έχει δίπλα του ανθρώπους που τον αγαπούν και θα παίρνει ενέργεια από εκεί».

Το βίντεο με την αντίδραση του Στέφανου Τσιτσιπά

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ