Ο Γιώργος Μπαρτζώκας προπονητής της χρονιάς στην Basket League

Ο Ολυμπιακός πανηγύρισε την σεζόν που ολοκληρώθηκε τρεις εγχώριους τίτλους (πρωτάθλημα, κύπελλο και Super Cup) και, όπως ήταν αναμενόμενο, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς στην Basket League για την αγωνιστική περίοδο 2022-23, αποσπώντας για τέταρτη φορά στην καριέρα του το συγκεκριμένο βραβείο, αλλά πρώτη ως τεχνικός των «ερυθρολεύκων».

Στο παρελθόν ο 58χρονος τεχνικός είχε αποσπάσει την εν λόγω διάκριση τη σεζόν 2006-07 με την Ολύμπια Λάρισας και την περίοδο 2009-10 με το Μαρούσι, ενώ τη σεζόν 2011-12 ως τεχνικός του Πανιωνίου μοιράστηκε τον τίτλο με τον αείμνηστο Ντούσαν Ίβκοβιτς, τον οποίο διαδέχθηκε την επόμενη χρονιά στο «τιμόνι» του Ολυμπιακού. Ωστόσο, την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο ο Μπαρτζώκας οδήγησε τον Ολυμπιακό σε ένα ιστορικό ρεκόρ, με την κατάκτηση του νταμπλ για δεύτερη σερί σεζόν για πρώτη φορά στην ιστορία των Πειραιωτών.

Ο Μπαρτζώκας επικράτησε με μεγάλα ποσοστά και στις τρεις ψηφοφορίες για τον καλύτερο προπονητή, αφού, σε αυτή των αρχηγών και των προπονητών των ομάδων της Basket League, συγκέντρωσε το 59,09% των ψήφων (13 προτιμήσεις), αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον Βασίλη Σπανούλη του Περιστερίου με 22,73% (5 ψήφοι). Στην ψηφοφορία των εκπροσώπων των ΜΜΕ, ο 58χρονος τεχνικός συγκέντρωσε το 64,91% των προτιμήσεων (37 ψήφοι), αφήνοντας ξανά πίσω του τον Σπανούλης με ποσοστό 15,79% (9 ψήφοι). Τέλος, στην ψηφοφορία των φιλάθλων, ο Μπαρτζώκας ήταν πρώτος με 40,02% (1.461 ψήφοι), έναντι 20,79% του Γιάννη Καστρίτη του Άρη (759 προτιμήσεις).

«Θεωρώ πολύ τιμητική την ανάδειξή μου σε κορυφαίο προπονητή της χρονιάς, ανάμεσα σε τόσους άξιους συναδέλφους» δήλωσε ο Μπαρτζώκας για τη διάκρισή του και συμπλήρωσε: «Προφανώς αντανακλά στην συνολική δουλειά που έκανε η ομάδα μας αυτή την χρονιά. Ένα μεγάλο ευχαριστώ, λοιπόν, σε όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την διαδικασία και ένα μεγαλύτερο στους συνεργάτες μου προπονητές, που με βοηθούν να παίρνω όσο το δυνατόν τις πιο σωστές αποφάσεις».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ