Ζωγράφου: Συνελήφθη 31χρονη φυγόδικη που εξασφάλιζε αυτοκίνητα σε κύκλωμα παράνομης προώθησης αλλοδαπών

Για συνέργεια σε παράνομη προώθηση υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια κατά συρροή, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο και για διάθεση προϊόντων εγκλήματος, κατηγορείται μια 31χρονη ελληνικής υπηκοότητας, η οποία συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (4-7-2023) στην περιοχή του Ζωγράφου, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος της 31χρονης είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, μίσθωνε αυτοκίνητα από εταιρείες ενοικιάσεως οχημάτων και τα παρέδιδε σε συνεργούς της, οι οποίοι μετέβαιναν στα ελληνοτουρκικά σύνορα και παραλάμβαναν υπηκόους τρίτων χωρών προκειμένου να τους μεταφέρουν στο εσωτερικό της χώρας έναντι αμοιβής.

Κατά τη μεταφορά των μεταναστών με τα εν λόγω οχήματα ακολουθούσαν δρομολόγια από περιφερειακούς δρόμους προκειμένου να μειώσουν την πιθανότητα να γίνουν αντιληπτοί.

Σε περίπτωση που έρχονταν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις, ανέπτυσσαν ταχύτητα, οδηγώντας επικίνδυνα και εξέθεταν σε κίνδυνο τους μετανάστες.

Η συλληφθείσα θα οδηγηθεί στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ