Ντάνι Άλβες: Πρόταση της εισαγγελίας για παραμονή του στη φυλακή

Η εισαγγελία ζήτησε από το Δικαστήριο της Βαρκελώνης την συνέχιση της φυλάκισης του Ντάνι Άλβες, όπως αναφέρει η εφημερίδα της Βραζιλίας “O’ Globo”.

Στην πρότασή της επικαλείται τις πολλαπλές ενδείξεις που, κατά την κρίση της, τον ενοχοποιούν, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων DNA που αποκαλύφθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα “Marca”, στην ακρόαση, η οποία γίνεται σήμερα (16/2) κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του θύματος, η υπεράσπιση του Ντάνι Άλβες επέμεινε ότι έχει αρκετά πράγματα που τον «δένουν» στην Ισπανία, για να εγγυηθεί ότι δεν θα φύγει, εάν αφεθεί ελεύθερος. Επιπλέον, οι δικηγόροι του Βραζιλιάνου αμφισβήτησαν ξανά την εκδοχή του θύματος.
Όμως, η εισαγγελία επιμένει ότι ο 39χρονος μπορεί να φύγει από τη χώρα με ιδιωτικό αεροπλάνο, εάν αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “El Periódico”, το δικαστήριο θα μελετήσει όχι μόνο εάν τα στοιχεία είναι επαρκή για να ενοχοποιηθεί ο Βραζιλιάνος, αλλά και αν υπάρχει κίνδυνος φυγής, λόγω της οικονομικής ικανότητάς του.

Η ακροαματική διαδικασία άρχισε σήμερα στις 11:00, ενώ η τελική απόφαση για το εάν ο Ντάνι Άλβες θα παραμείνει προφυλακισμένος, θα αφεθεί ελεύθερος όσο διερευνάται η κατηγορία για βιασμό και αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί σε δίκη, θα αποφασιστεί σήμερα.

Ο Ντάνι Άλβες συνελήφθη στις 20 Ιανουαρίου στη Βαρκελώνη και, μεταξύ των στοιχείων που βαραίνουν τον παίκτη, υπάρχει το αποτέλεσμα ενός τεστ DNA που αποδεικνύει το σπέρμα του αθλητή στα ρούχα του θύματος, καθώς και τα δακτυλικά αποτυπώματά του στο μπάνιο του χώρου. Η πλευρά του, επίσης, έχει ήδη αναφέρει τέσσερις διαφορετικές εκδοχές για τα γεγονότα που συνέβησαν τη νύχτα, ενώ το θύμα κράτησε την ίδια εκδοχή των γεγονότων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ