Μελισσανίδης: «Με τον Μάριο αισθάνομαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια»

Ιστορική μέρα για την ΑΕΚ, με τον Δημήτρη Μελισσανίδη να αποχωρεί από τη διοίκηση του συλλόγου και τον Μάριο Ηλιόπουλο να αναλαμβάνει.

Kατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου ο Δημήτρης Μελισσανίδης εμφανίστηκε σίγουρος για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ.

Όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης: 

«Επέλεξα τον Μάριο γιατί ξέρω τις δυνατότητες του. Αισθάνομαι σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα έχει συνέχεια. Θα είμαι δίπλα του στα πρώτα του βήματα. Παραλαμβάνει μια ομάδα με υγεία, όλο το αθλητικό κέντρο, τα μουσεία μας και για 49 χρόνια την εκμετάλλευση του γηπέδου μας που θα επαναλάβω ότι ανήκει στον ερασιτέχνη.

Μέσα σε όλη συμφωνία υπάρχει η δέσμευση ότι πρέπει να αποπερατώσει το αθλητικό μας κέντρο, το ξενοδοχείο και ό,τι άλλο χρειαστεί. Ας μην κρυβόμαστε αλλά… Και η ηλικία και η υγεία…

Όλα τα στελέχη είναι Ταλιμπάν και θα είναι δίπλα του γιατί όλη αυτή η προσπάθεια πρέπει να έχει και συνέχεια. Ο προπονητής μας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την ΑΕΚ. Δεν θα τολμούσα να κάνω κάτι χωρίς να τον ενημερώσω. Δεν σας κρύβω ότι ο Αλμέιδα έχει γνωρίσει ήδη τον κύριο Ηλιόπουλο».

ΑΕΚ Δημήτρης Μελισσανίδης

Όσα δήλωσε ο νέος ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μάριος Ηλιόπουλος:

«Αγαπητοί φίλοι της ΑΕΚ και όσοι δεν είστε φίλοι της ΑΕΚ καλωσορίζω και εσάς. Φαντάζομαι είναι και άλλοι εδώ. Η Δημοκρατία μέσα στα πλαίσια είναι. Μέσα στον Ναό της ΑΕΚ, την Αγιά Σοφιά, αυτόν τον Ναό μόνο ο Δημήτρης Μελισσανίδης μπορούσε να τον τελειώσει.

Όταν υπάρχει όραμα δεν μασάω τα λόγια μου. Τα λέω όπως τα νιώθω. Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο κορυφαίος παράγοντας που πέρασε από την ΑΕΚ τα τελευταία 30 χρόνια. ένας άνθρωπος με μεγάλη αντίληψη, ένας Κολοσσός που θα μείνει για πάντα στην ιστορία ως ευεργέτης της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι ένα από τα παιδιά του και η μεγάλη του αγάπη.

Η τιμή που μου έκανε να μου παραδώσει τα ηνία της ΑΕΚ, θυμίζοντας πως είναι η μεγάλη του αγάπη και το παιδί του, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Η παράδοση των ηνίων έχει μεγάλη ευθύνη.

Η παιδεία και η υγεία είναι δύο αλληλένδετα πράγματα, που τα έχει ανάγκη οποιαδήποτε σύγχρονη χώρα. Η παιδεία είναι κάτι που χωρίς αυτό δεν μπορεί να προχωρήσει μια χώρα, η υγεία είναι κάτι που δεν μπορεί να περιφρουρήσει αυτά που φτιάχνεις. Ο αθλητισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της παιδείας. Μέχρι σήμερα δεν δόθηκε η απαραίτητη σημασία από την Πολιτεία σε μεγάλα γεγονότα. Παροδικά θυμήθηκαν ότι υπάρχει κι ο αθλητισμός, ότι υπάρχει η αριστεία στον αθλητισμό. Δυστυχώς είμαστε μια χώρα χωρίς υποδομές.

ΑΕΚ Μάριος Ηλιόπουλος

Προσωπικά έχω δεσμευτεί στον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι έχω όραμα και για την Ακαδημία, γιατί εκεί είναι τα ταλέντα που διψούν για διάκριση και είναι το κομμάτι που θέλουμε να χτίσουμε και να επενδύσουμε. Κάτι που δεν είναι σύνηθες, εκτός εξαιρέσεων, στην Ελλάδα.

Η ταχύτητα και ο πρωταθλητισμός είναι κομμάτια της ζωής μου, του DNA μου. Με τη βοήθεια του Θεού έχω καταφέρει μέχρι σήμερα αυτά που οραματίστηκα, αυτά για τα οποία έδωσα την ψυχή μου. Στους αγώνες στίβου, στα μαθητικά μου χρόνια, κι εν συνεχεία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Με 14 φορές πρωταθλητής κι έχοντας το ρεκόρ σχεδόν σε όλα τα βουνά της χώρας. Επαγγελματικά η SeaJets που ξεκίνησε ως μια μικρή εταιρεία, σήμερα είναι το μεγάλο κεφάλαιο της ελληνικής ακτοπλοΐας, με δανεισμό σχεδόν μηδενικό. Είναι ο βασικός πυλώνας του ελληνικού τουρισμού.

Θα ήθελα να σας πω ότι δεν με ενδιαφέρει η καρέκλα, αλλά να είμαι αρχιστράτηγος στη μάχη. Θέλω να κλείσω, λέγοντας δύο πράγματα ακόμα. Να θυμόμαστε τις ρίζες μας, όπως τις τιμά με συγκινητικό τρόπο ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Γιατί όποιος δεν το κάνει, δεν ξέρει να προστατεύσει τις αξίες του. Η ΑΕΚ είναι η ομάδα με την πιο ένδοξη ιστορία, γιατί μετά από καταστροφές, με διωγμό, με προσφυγιά, κατάφερε να ενώσει ανθρώπους και διαδικασίες για να γίνει αυτό που είναι σήμερα.

Ανεξάρτητα με το ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, η ΑΕΚ είναι στην ψυχή όλων των Ελλήνων. Θα δώσω την καρδιά, το μυαλό, την ψυχή και το είναι μου για να κατακτώ τίτλους, όπως έκανα όλα αυτά τα χρόνια. Γιατί η ΑΕΚ είναι μια μεγάλη ιδέα, την οποία πρέπει να την κρατάμε φυλαχτό και να μείνει στους αιώνες των αιώνων. Ζήτω η ΑΕΚ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ