Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός

Με νίκη συνέχισε ο Ολυμπιακός

Εξαιρετικός στο πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός (14 τελικές), κατέβασε ταχύτητα στο δεύτερο και επέτρεψε στον Άρη να μειώσει σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ.

Σεληνιασμένος μπήκε στο ματς ο Ολυμπιακός και έκανε ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στο πρωτάθλημα με 2 γκολ και αμέτρητες ευκαιρίες. Τράβηξε χειρόφρενο όμως στο δεύτερο και ο …πνιγμένος Άρης βρήκε σανίδα σωτηρίας με το γκολ του Αγγελούδη, χωρίς όμως να καταφέρει να ολοκληρώσει την απόδραση. Συγκλονιστική ωστόσο, η προσπάθεια των κιτρινόμαυρων απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μετά την ήττα ο Άρης μπαίνει σε μια καυτή τετράδα αγώνων όντας κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού με 22 βαθμούς.

Ότι δεν έκανε απέναντι στην Λεβάντε το έκανε με το παραπάνω απόψε. Πίεσε ψηλά ο Ολυμπιακός, από την αρχή και δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλό του. Άρχισε να παράγει φάσεις στο 3′ και δεν τελείωσε πριν ο Σιδηρόπουλος βάλει την σφυρίχτρα στο στόμα για να τελειώσει το μαρτύριο των κιτρινόμαυρων στο πρώτο ημίχρονο.

 Βγάζοντας πολλούς παίκτες στην επίθεση, με ατελείωτη κίνηση με ή χωρίς την μπάλα ο Ολυμπιακός έστησε πολιορκία στα καρέ του Άρη και έφτασε στον μοναδικό απολογισμό των 14 τελικών προσπαθειών στο πρώτο μέρος, οι περισσότερες από αυτές σημαντικές φάσεις με τον Διούδη να τρέχει και να μην φτάνει. Σε αυτό το καταιγιστικό ερυθρόλευκο παιχνίδι, ρόλο έπαιξε και η παντελής έλλειψη οργάνωσης στην άμυνα των φιλοξενούμενων. Το κόρνερ του Χολέμπας στο 9′ μετέτρεψε σε γκολ από κοντά ο Τζεμπούρ. Ήταν το 18ο φετινό τέρμα του Αλγερινού και 37ο σε 50 παιχνίδια με την ερυθρόλευκη φανέλα. Στο 37′ ο Βλαχοδήμος έκανε την πάσα στον Μανιάτη και αυτός τελείωσε και τυπικά την όποια ….φαντασίωση του Άρη για να αποσπάσει αποτέλεσμα στο Γ. Καραϊσκάκης.

 Δεν ακολούθησαν το ίδιο υψηλό τέμπο στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές, χαμήλωσαν ταχύτητα και μοιραία ο Άρης βρήκε διαδρόμους και κυνήγησε ένα γκολ. Ο Τάτος το δημιούργησε στο 65′ και ο Αγγελούδης δεν είπε όχι, σηκώθηκε μόνος του απέναντι στον Μεγιερι και με κεφαλιά ξαναέβαλε τον Άρη στο ματς. Ιμπαγάσα (66′), Φετφατζίδη (78′) και Γκρέκο (88′) έριξε προοδευτικά ο Μίτσελ στο ματς και οι ερυθρόλευκοι επέστρεψαν στην αρχική τους διάθεση, να φτιάχνουν δηλαδή ευκαιρίες με το τσουβάλι, όμως δεν κατάφεραν να τελειώσουν σωστά καμία από αυτές. Πάντως, αν και έζησαν με το άγχος, δεν κινδύνεψαν με ισοφάριση που για να λέμε την πλήρη αλήθεια θα ήταν κόντρα στην λογική του αγώνα. Ο Άρης δεν μπόρεσε να φτιάξει την φάση που θα ισοδυναμούσε με μεγάλη απόδραση από το Καραϊσκάκη. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τελικός απολογισμός των τελικών προσπαθειών ήταν 25 για τον Ολυμπιακό και 6 για τους φιλοξενούμενους.

 Τον ρόλο της έπαιξε και η …επιδημία τραυματισμών. Από την προθέρμανση κιόλας οι κιτρινόμαυροι έχασαν τον Κοέλιο και την θέση του στην ενδεκάδα πήρε ο Κοτσαρίδης. Στη συνέχεια ο Ζαραδούκας ένιωσε ενοχλήσεις για να αντικατασταθεί αναγκαστικά από τον Τσουκάνη, ενώ έχοντας συμπληρώσει αλλαγές ο Μιχαλήτσος είδε τον Γιαννιώτα να αντιμετωπίζει μικροπρόβλημα. Την αντικατάσταση δεν γλύτωσε και ο άρχοντας της αναμέτρησης, Σιδηρόπουλος, ο οποίος ένιωσε έντονο πόνο στο πόδι. Στην θέση του (88′) μπήκε ο 4ος διαιτητής, κύριος Καλογερόπουλος.

Ολυμπιακός (Μίτσελ Γκονθάλεθ): Μέγιερι, Παπάζογλου, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Φέισα, Μασάντο (66′ Ιμπαγάσα), Αμπντούν (78′ Φετφατζίδης), Βλαχοδήμος (88′ Γκρέκο), Τζεμπούρ.

Άρης (Γιάννης Μιχαλήτσος): Διούδης, Ηρακλής (46′ Αγγελούδης), Παπαζαχαρίας, Πουλίδο, Ζαραδούκας (56′ Τσουκάνης), Κοτσαρίδης (46′ Τριανταφυλλάκος), Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Τάτος, Καζναφέρης, Διαμαντάκος.

Γκολ: 9′ Τζιμπούρ, 37′ Μανιάτης / 65′ Αγγελούδης

Κίτρινες: 34′ Τάτος

 

Πηγή:pamesports.gr

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ