Με δάκρυα το «αντίο» του Ζεράρ Πικέ – «Θα επιστρέψω» υποσχέθηκε στους φιλάθλους

«Μερικές φορές το να αγαπάς σημαίνει να το αφήνεις. Πρέπει να πάρουμε μια ανάσα, αλλά θα επιστρέψω» αυτά ήταν τα λόγια του Ζεράρ Πικέ στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του ως ποδοσφαιριστής. Οι φίλαθλοι της Μπαρτσελόνα και οι συμπαίκτες του τον αποθέωσαν, ενώ εκείνος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. Τα επόμενα βήματα του Πικέ; Δεν αποκλείεται να τον δούμε σε έναν νέο ρόλο στην δημοφιλή ομάδα της Ισπανίας.

Ο πρώην αρχηγός της Μπαρτσελόνα, εξήγησε τους λόγους που αποφάσισε να εγκαταλείψει την ενεργό δράση σε ηλικία 35 ετών. Ο Ισπανός είπε ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή να «δώσω χώρο» στην Μπαρτσελόνα. Ο Πικέ μίλησε στους οπαδούς του συλλόγου κατά τη διάρκεια της συγκινητικής αποχαιρετιστήριας ομιλίας του στο Καμπ Νόου το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο κεντρικός αμυντικός είχε ανακοινώσει την Πέμπτη την απόσυρσή του. Έχει κερδίσει 30 τρόπαια με τον σύλλογο, συμπεριλαμβανομένων τριών τίτλων Champions League και οκτώ La Liga.

Ο γύρος τιμής στα χέρια των συμπαικτών του Πικέ

Ο πρώην πλέον ποδοσφαιριστής απόλαυσε έναν γύρο τιμής στο τέλος του αγώνα και πετάχτηκε στον αέρα από τους συμπαίκτες του, καθώς περισσότεροι από 92.000 οπαδοί έμειναν στο Καμπ Νου για να του αποτίσουν φόρο τιμής.

«Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου, το προσωπικό και όλους όσους μας βοηθούν να κάνουμε τα πάντα τόσο εύκολα», είπε ο Πικέ σε μια ομιλία του στους οπαδούς μετά το παιχνίδι.

«Και στο διοικητικό συμβούλιο, για αυτά τα χρόνια. Όταν μεγαλώνεις, μερικές φορές η αγάπη είναι να αφήνεις να φύγει. Μετά από μια σχέση τόσο αγάπης όσο και πάθους, νομίζω ότι ήταν η στιγμή να αφήσω λίγο χώρο, να δώσω λίγο αέρα. Είμαι σίγουρος ότι στο μέλλον θα είμαι ξανά εδώ. Δεν είναι αντίο. Έφυγα μετά από 17 χρόνια για να πάρω λίγο αέρα. Ο παππούς μου με έκανε μέλος του συλλόγου. Εδώ γεννήθηκα και εδώ θα πεθάνω» περιέγραψε.

Ο Πικέ, ο οποίος κέρδισε το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 και το Euro 2012 με την Ισπανία, έβαλε τα κλάματα κατά τη διάρκεια της ομιλίας του και επίσης κλώτσησε μια μπάλα στον αγωνιστικό χώρο με τα παιδιά του.

«Τα τρόπαια υπάρχουν, είναι ένας αριθμός, αλλά αυτό που μένει μαζί σου είναι οι φιλίες» τόνισε.

Η ανάρτηση του Ζεράρ Πικέ μετά τον τελευταίο του αγώνα

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gerard Piqué (@3gerardpique)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ