Μαρία Σάκκαρη: Πήρε τη ρεβάνς κι έβαλε τις βάσεις πρόκρισης

Στο πλαίσιο της πρεμιέρας της στο Φορτ Γουόρθ, η εξαιρετική Μαρία Σάκκαρη λύγισε στα δύο σετ την Τζέσικα Πεγκούλα κι έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του WTA Finals.

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.5) επικράτησε της 28χρονης Αμερικανίδας (Νο.3) με 7-6(6), 7-6(4) σε 2 ώρες και 11 λεπτά, πετυχαίνοντας την πρώτη φετινή νίκη της κόντρα σε παίκτρια του Top 5!

Eκτός των άλλων, πήρε και τη ρεβάνς για την ήττα της από την Πεγκούλα πριν από οκτώ μέρες στον τελικό της Γουαδαλαχάρα.

Με περισσότερη ενέργεια και με το 1ο σερβίς στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα να αποτελεί το μεγάλο όπλο της, η Μαρία Σάκκαρη έφθασε στο ζητούμενο έπειτα από δύο ώρες και 11 λεπτά στην «Dickies Arena», στη νίκη με 2-0 σετ, βάζοντας υποψηφιότητα να βρεθεί στη μία από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου «Nancy Richey», όπου συμμετέχουν ακόμα η Τυνήσια, Ονς Ζαμπέρ και η Αρίνα Σαμπαλένκα από τη Λευκορωσία.

Η Μαρία πέρασε τρεις φορές μπροστά με μπρέικ στο πρώτο σετ, αλλά δεν μπόρεσε ποτέ να εδραιώσει το προβάδισμά της. Το 2-0 έγινε 2-3, το 4-3 έγινε 4-5, ενώ δεν κατάφερε ούτε να κλείσει το σετ όταν είχε τις μπάλες στο 6-5.

Και στο τάι μπρέικ, όμως, προηγήθηκε με 5-2 και είδε την Πεγκούλα να επιστρέφει μειώνοντας σε 5-4 και να σβήνει στη συνέχεια δύο σετ πόιντ (6-5, 6-6). Στο τρίτο, όμως, η Μαρία μπόρεσε να κλείσει το διάρκειας 71 λεπτών σετ και να πάρει το μεγάλο προβάδισμα για τη νίκη.

Όταν, μάλιστα, πέρασε μπροστά με 3-0 στο τρίτο, όλα φάνηκαν να… παίρνουν τον δρόμο τους. Η Πεγκούλα, όμως, είχε ξανά την απάντηση και μπήκε πάλι στη διεκδίκηση του σετ με το μπρέικ που σημείωσε στο πέμπτο γκέιμ (3-2).

Η Σάκκαρη είχε το πλεονέκτημα να σερβίρει πρώτη και στο 6-5 πίεσε για να τελειώσει τον αγώνα. Είχε δύο ματς πόιντ που έσβησε με… θαρραλέο τρόπο η Πεγκούλα και τελικά όλα κρίθηκαν στο τάι μπρέικ.

Η Μαρία έχασε αρχικά το σερβίς της, αλλά απάντησε πολύ γρήγορα για το 1-2 και, τελικά, με δύο σερί μίνι μπρέικ στο 5-4 κατάφερε να κλείσει τον αγώνα. Έφτασε τις 38 νίκες για φέτος, ισοφαρίζοντας το περσινό ρεκόρ της!

Οι τελευταίες εμφανίσεις της θα της δώσουν αυτοπεποίθηση όχι μόνο εν όψει της συνέχειας στο Τέξας, αλλά και εν όψει νέας σεζόν!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ