Μαρία Αριστοτέλους: Η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ διαγνώστηκε με καρκίνο – «Πιο σπάνιο και από το να κέρδιζα το τζόκερ»

Με μια συγκλονιστική ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Κύπρια πρωταθλήτρια του επί κοντώ Mαρία Αριστοτέλους ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με καρκίνο.

Συγκεκριμένα, η 32χρονη Βαλκανιονίκης περιέγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πώς μια ψηλάφηση την οδήγησε στον γιατρό κι έτσι να ακολουθήσουν στη συνέχεια διαδοχικές εξετάσεις, μέχρι να διαπιστωθεί ότι πάσχει από καρκίνο.

Επιπρόσθετα, η ίδια ανέφερε ότι νιώθει «ο πιο τυχερός άνθρωπος στον κόσμο», καθώς πλέον έχει μια διάγνωση, κάτι που της επιτρέπει να ακολουθήσει την κατάλληλη θεραπευτική αγωγή.

Η ανάρτησή της Μαρίας Αριστοτέλους

«Έχω διαγνωστεί με καρκίνο.

Όχι δεν είναι μια φωτογραφία ανακοίνωσης εγκυμοσύνης, αν και αυτό θα «ταίριαζε καλύτερα» στην ηλικία μου και στο ύφος όσων επιδιώκουμε να προβάλουμε στα σόσιαλ μίντια, λες και οι ζωές όλων μας είναι στημένες με ροδοπέταλα.

Τους τελευταίους δυόμισι μήνες ξεκίνησε για μένα μια πρωτόγνωρη εμπειρία από ένα απλό ψαχούλευμα που έκανα στο λαιμό, πιάνοντας ένα κουβαράκι σε μέγεθος φασολιού. Από τη στιγμή που αντιλήφθηκα ότι το είχα για κάποιες εβδομάδες και δεν υποχωρούσε, ξεκίνησα να το ψάχνω.

Η πρώτη επίσκεψη στο γιατρό και οι πρώτες «οδηγίες» για επανέλεγχο μετά από ένα μήνα δεν με άφησαν ικανοποιημένη, καθώς εγώ γνωρίζω το σώμα μου καλύτερα από τον καθένα. Αν και δεν ένιωθα οποιοδήποτε σημείο που να υποδεικνύει ότι πρόκειται για κάτι κακό, ήξερα ένα βασικό κανόνα:

“Ο χρόνος και η ορθή διάγνωση είναι πολύ σημαντικά – όσο κακό και να είναι το αποτέλεσμα!”

Έτσι από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε ένα κυνήγι μαγισσών με τον καρκίνο μέχρι να τον ξετρυπώσουμε. Και ενώ η μια εξέταση μετά την άλλη οδηγούσαν σε αρνητικά αποτελέσματα -είσαι καθαρή- εγώ τους έλεγα πως χωρίς να ξέρω τι είναι ΔΕΝ θα σταματήσω να το ψάχνω».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ