Μάντσεστερ Σίτι – Ίντερ: Η σύγκρουση δύο κόσμων στον τελικό του Champions League

Η πιο μεγάλη ώρα είναι τώρα για τις Μάντσεστερ Σίτι και Ίντερ που τίθενται αντιμέτωπες στον μεγάλο τελικό του Champions League στην Κωνσταντινούπολη(22.00-Cosmotesport 1-MEGA).

Champions League: Στον τελικό ο Ταγίπ Ερντογάν – Ποια ομάδα θα υποστηρίξει

Τελικός με φαβορί και αουτσάιντερ είναι αυτός ανάμεσα στους “Πολίτες” και τους “νερατζούρι” που διεξάγεται στο «Ataturk Olympic Stadium» στη Τουρκία. Ωστόσο, η προιστορία μας έχει διδάξει ότι σε αυτό το επίπεδο πολλές φορές τα προγνωστικά πηγαίνουν περίπατο.

Απωθημένο το Champions League

Η Μάντσεστερ Σίτι θέλει όσο τίποτε την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου, το οποίο κυνηγάει με μανία για μία δεκαετία, αλλά ενώ στην Αγγλία έχει σαρώσει τα πάντα, το Champions League συνεχώς της ξεφεύγει. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει στοχεύσει ξεκάθαρα στην ευρωπαϊκή διοργάνωση παρουσιάζοντας μια ομάδα που αγγίζει την τελειότητα και για πρώτη φορά επί των ημερών του, όταν χρειάζεται παίζει και το παιχνίδι της σκοπιμότητας. Η ελευση τους Χάαλαντ έλυσε όποιο πρόβλημα υπήρχε στην επίθεση και “κούμπωσε” με το καλημέρα στο πλάνο του Ισπανού τεχνικού.

Τελικός Champions League: Οι προσφορές δεν σταματούν ποτέ στο Pamestoixima.gr

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Πεπ Γκουαρδιόλα δεν θα έχει κάποιον πονοκέφαλο, μιας και θα έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του. «Είναι πραγματικά ένα όνειρο. Στο τέλος όμως, είναι ένας αγώνας. Θα κερδίσει η ομάδα που θα είναι καλύτερη σε 95 λεπτά. Ιστορικά η Ίντερ είναι μεγαλύτερη από εμάς αλλά στη διάρκεια του αγώνα αυτο δεν είναι σημαντικό».

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει παίξει έναν τελικό στην ιστορία της, αυτό με την Τσέλσι το 2021 όπου ηττήθηκε 1-0.

 

Θέλει την υπέρβαση

Μπορεί στο ξεκίνημα της σεζόν λίγοι να πόνταραν στη παρουσία της Ίντερ στον τελικό του Champions League, ωστόσο, παρά το μέτριο ξεκίνημα της στη χρονιά επανήλθε και έβγαλε μέταλλο νικητή.  Μπορεί οι “νερατζούρι” να μην έχουν παίκτη σαν τον Χάλαντ, όμως οι Έντιν Τζέκο, Λαουτάρο Μαρτίνες, Ραμέλου Λουκάκου και Νικολό Μπαρέλα έχουν κάνει μια χαρά τη δουλειά τους στο σκοράρισμα.

Ο Σιμόνε Ιντζάγκι έχει “πονοκέφαλο” όσον αφορά τη συμμετοχή των Μιχιταριάν και Κορέα, που δύσκολα θα ξεκινήσουν στην ενδεκάδα. «Γνωρίζουμε τη δύναμη της Σίτι και το ταλέντο του Χάλαντ. Θα κοιτάξουμε επίσης όλους τους άλλους παίκτες. Θα εναπόκειται σε όλη την Ίντερ να αμυνθεί, όχι μόνο να σταματήσει τον Χάαλαντ αλλά ολόκληρη την ομάδα της Σίτι. Είναι πολύ δυνατή ομάδα», τόνισε ο Ιταλός τεχνικός.

Η Ίντερ μετράει τρεις κατακτήσεις Champions League και θέλει το τέταρτο. Πιο πρόσφατη κατάκτηση της αυτή του 2010 με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο και τον Ντιέγκο Μιλίτο πρωταγωνιστή νίκησε 2-0 την Μπάγερν Μονάχου.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Μάντσεστερ Σίτι (Πεπ Γκουαρδιόλα): Έντερσον, Γούοκερ, Ντίας, Άκε, Στόουνς, Ρόδρι, Γκιντογκάν, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Χάαλαντ.

Ίντερ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μπρόζοβιτς, Ντιμάρκο, Λαουτάρο, Τζέκο.

Διαιτητής: Σιμόν Μαρτσίνιακ (Πολωνία)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ