Κρίσιμες ώρες για τον Πελέ: Τα βίντεο των παιδιών του και οι ετοιμασίες στο γήπεδο της Σάντος

Τον πιο δύσκολο αγώνα της ζωής του δίνει τις τελευταίες ώρες ο Πελέ, καθώς πλέον ο καρκίνος από τον οποίο νοσεί, αρχίζει να επηρεάζει την καρδιά και τα νεφρά του. Η υγεία του, δυστυχώς, επιδεινώνεται διαρκώς.

Οι κόρες του του Πελέ πριν από λίγα λεπτά ανέβασαν ένα βίντεο από τον θάλαμο που νοσηλεύεται ο θρύλος του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, με τον ίδιο όπως φαίνεται να μην έχει πλέον επαφή με το περιβάλλον.

Ένας από τους γιους του «Βασιλιά», ο Εντίνιο έφτασε στο νοσοκομείο  το Σάββατο και  κατέγραψε τη συνάντηση με τον πατέρα του. Σε ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στο Instagram, κατέγραψε τη στιγμή που κράτησε το χέρι του Βασιλιά και έγραψε την εξής λεζάντα: «Πατέρα, η δύναμή μου είναι δική σου».

Συγκινητική είναι η φωτογραφία που δημοσίευσε μια από τις κόρες του μεγάλου ποδοσφαιριστή, η Κέλι Κριστίνα Νασιμέντο, με λεζάντα «ακόμη μια νύχτα μαζί», τα ξημερώματα του Σαββάτου 24 Δεκεμβρίου. «Είμαστε ακόμα εδώ, στον αγώνα και με πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί», γράφει στη δημοσίευσή της σε λογαριασμό της στα social media.

Τι αναφέρει το τελευταίο ιατρικό δελτίο

Η τελευταία επίσημη ενημέρωση για την κατάσταση της υγείας του Πελέ κυκλοφόρησε από το νοσοκομείο την περασμένη Τετάρτη (21).

Ο Edson Arantes do Nascimento, ο οποίος εισήχθη από τις 29 Νοεμβρίου για επαναξιολόγηση της χημειοθεραπείας για όγκο του παχέος εντέρου και θεραπεία λοίμωξης του αναπνευστικού, παρουσιάζει εξέλιξη της ογκολογικής νόσου και απαιτεί μεγαλύτερη προσοχή σε σχέση με νεφρικές και καρδιακές δυσλειτουργίες. Ο ασθενής παραμένει νοσηλευόμενος σε κοινό χώρο, υπό την απαραίτητη φροντίδα της ιατρικής ομάδας.

Ο όρος «πρόοδος καρκινικής νόσου» σημαίνει ότι ο όγκος βρίσκεται σε στάδιο ανάπτυξης. Είναι χειρότερη από την προηγούμενη κατάσταση.

Στην ιδιαίτερη πατρίδα του φαίνεται να άρχισαν προετοιμασίες για την κηδεία του, καθώς όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, τοποθετήθηκε ένα χρυσό κουτί στο κέντρο του γηπέδου της Σάντος όπου μεγαλούργησε ο θρυλικός άσος. Γύρω από το στάδιο υπάρχει κινητικότητα, με φορτηγά να μεταφέρουν προστατευτικά κιγκλιδώματα, καθώς αν ο Πελέ πεθάνει, αναμένεται να ακολουθήσει λαϊκό προσκύνημα από όλη την Βραζιλία.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ