Κληρώνει στην Ευρωλίγκα

Κληρώνει στην Ευρωλίγκα

Στις 17 Οκτωβρίου θα γίνει το «τζάμπολ» της Ευρωλίγκας. Στη χθεσινή συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, που έγινε στην Βαρκελώνη πριν τη μεσημεριανή (4/7, 1μ.μ.) κλήρωση, οριστικοποιήθηκε το καλεντάρι της νέας σεζόν και οι αλλαγές στους κανονισμούς του παιχνιδιού.

Για το καλεντάρι αποφασίστηκε:

– Η πρεμιέρα να γίνει το διήμερο17, 18 Οκτωβρίου.

– Η κανονική περίοδος να ολοκληρωθεί στις 19, 20 Δεκεμβρίου.

– Το Tοπ 16 να αρχίσει στις 2, 3 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί στις 10, 11 Απριλίου.

– Ορίστηκε προγραμματισμένη διακοπή στις 6-9 Φεβρουαρίου, διάστημα το οποίο θα γίνουν οι τελικοί του Κυπέλλου κάθε χώρας.

– Ο πρώτος αγώνας των πλέι οφ  θα γίνει στις 15, 16 Απριλίου, ο δεύτερος 17, 18 Απριλίου. Για τον τρίτο αγώνα δεν θα μεσολαβήσει κενό, αλλά θα γίνει στις 20, 21 Απριλίου. Ο τέταρτος, αν χρειαστεί, θα γίνει στις 22 και 23 Απριλίου και ο πέμπτος αν χρειαστεί στις 25 Απριλίου.

– Το Φάιναλ Φορ θα πραγματοποιηθεί 15-18 Μαίου.

Εγκρίθηκε, επίσης, η αλλαγή, σύμφωνα με την οποία οι 8 ομάδες που δεν θα προχωρήσουν στο Toπ 16 της Ευρωλίγκας θα συνεχίσουν στο Γιούροκαπ.

Οι αλλαγές στους κανονισμούς του παιχνιδιού είναι οι εξής:

– Η ομάδα που κερδίζει το τζάμπολ στην έναρξη του αγώνα θα έχει την μπάλα στην κατοχή της στην έναρξη της τέταρτης περιόδου. Η αντίπαλη ομάδα θα έχει κατοχή στην αρχή της δεύτερης και της τρίτης περιόδου.

– Επιστρέφει το τζάμπολ, όταν υπάρχει διεκδίκηση.

– Σε περίπτωση τεχνικής ποινής η αντίπαλη ομάδα θα σουτάρει μία βολή, αντί για δύο που ίσχυε, και θα έχει την κατοχή της μπάλας. Σε περίπτωση, που ο παίκτης δεχθεί δύο τεχνικές ποινές στον ίδιο αγώνα αποβάλλεται.

– Μειώνεται ο χρόνος των τάιμ άουτ για εμπορικούς λόγους.  Στο πρώτο ημίχρονο κάθε ομάδα θα έχει ένα τάιμ άουτ 60’’ και ένα 30’’. Στο δεύτερο ημίχρονο δύο τάιμ άουτ των 60’’ και ένα των 30’’. Στα τελευταία δύο λεπτά της τέταρτης περιόδου, μπορεί η κάθε ομάδα να χρησιμοποιήσει μόνο ένα από κάθε κατηγορία. Αν υπάρχει παράταση ο ενδιάμεσος χρόνος πριν την έναρξή της από δύο λεπτά μειώνεται στα 90’’.

«Κληρώνει»

Σήμερα (4/7, 1 μ.μ.) στη Βαρκελώνη θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση της νέας Ευρωλίγκας. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι 23 ομάδες, που έχουν εξασφαλίσει την συμμετοχή στην διοργάνωση, ενώ η τελευταία θέση θα προκύψει από τα προκριματικά της διοργάνωσης, τα οποία θα διεξαχθούν το διάστημα 1-4 Οκτωβρίου.

Οι οκτώ ομάδες που θα πάρουν μέρος στα προκριματικά είναι: Μπάνβιτ (Τουρκία), Νίμπουρκ (τσεχία), Βαρέζε (Ιταλία), Όλντενμπουργκ (Γερμανία), Χίμκι (Ρωσία), Λιέτουβος Ρίτας (Λιθουανία), Οστάνδη (Βέλγιο), VEF Ρίγα (λετονία).

Από την κλήρωση θα προκύψουν όχι μόνοι οι τέσσερις όμιλοι των έξι ομάδων στην κανονική περίοδο, αλλά και η διαδρομή μέχρι τα πλέι οφ.

Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός έχουν τοποθετηθεί στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας από τα έξι συνολικά εν όψει της οριζόντιας κλήρωσης. Στον ίδιο όμιλο της κανονικής περιόδου δεν μπορούν να βρίσκονται δύο ομάδες από την ίδια χώρα.

Τα γκρουπ δυναμικότητας:

Α’: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης.

Β’: Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Σιένα, Αναντολού Έφες.

Γ’: Λαμποράλ Κούτσα Βιτόρια, Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε, Ζαλγκίρις Κάουνας.

Δ’: Γαλατάσαραϊ, Λοκομοτίβ Κούμπαν, Μπουντιβέλνικ, Μπάμπεργκ.

Ε’: Αρμάνι Μιλάνο, Παρτίζαν, Ζιέλονα Γκόρα, Ερυθρός Αστέρας.

ΣΤ’: Μπάγερν Μονάχου, Στράσμπουργκ, Ναντέρ, Νικήτρια προκριματικού γύρου.

 

Πηγή: pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ