Καρίμ Μπενζεμά: Ο “δαιμονισμένος” Γάλλος που “τρέλανε” την Ευρώπη – Τον αποθέωσε ο Αντσελότι

Με χατ – τρικ του μυθικού Καρίμ Μπενζεμά, η Ρεάλ Μαδρίτης θριάμβευσε επί της Τσέλσι μέσα στο Λονδίνο.

Με το δεύτερο, back to back, χατ τρικ στη διοργάνωση (προηγήθηκε αυτό επί της Παρί Σεν Ζερμέν στην φάση των “16”) του Γάλλου επιθετικού, αυτή την φορά στο “Στάμφορντ Μπριτζ”, η Ρεάλ έφυγε νικήτρια από το Λονδίνο με 3-1 στον πρώτο προημιτελικό και βρίσκεται “αγκαλιά” με την πρόκρισή της στους ημιτελικούς του Champions League πριν τη ρεβάνς στο “Μπερναμπέου” ((12/04, 22:00).

Ο Μπενζεμά στα 35 του χρόνια κάνει “πράγματα και θαύματα” τη φετινή σεζόν. Απέκλεισε μόνος του την Παρί και χθες έβαλε “φαρδιά πλατιά την υπογραφή του” κι εναντίον της Τσέλσι, η οποία για να μείνει “ζωντανή” στο παιχνίδι υπεράσπισης του τίτλου της θα πρέπει την επόμενη εβδομάδα να κάνει μία τεράστια υπέρβαση στη Μαδρίτη.

Με τα τρία γκολ που πέτυχε ο Μπενζεμά έγινε ο πρώτος παίκτης στα χρονικά που κάνει χατ τρικ εναντίον της Τσέλσι σε ευρωπαϊκό ματς. Μόνον τρεις παίκτες στο παρελθόν έχουν πετύχει συνεχόμενα χατ τρικ στο Champions League: ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Λιονέλ Μέσι τη σεζόν 2016/2017, αλλά και ο Λουίς Αντριάνο την περίοδο 2014/2015.

Ο Κάρλο Αντσελότι δεν μπορούσε παρά να είναι πολύ ικανοποιημένος με την απόδοση των παικτών του, ενώ αποθέωσε τον Καρίμ Μπενζεμά για την καταπληκτική του εμφάνιση.

“Η ομάδα έπαιξε πολύ καλά, ήταν μια πολύ καλή εμφάνιση, ήμασταν γενναίοι, δείξαμε προσωπικότητα, ήταν μια εξαιρετική εμφάνιση. Αλλά είμαστε μόνο στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης.

Θέλουμε να έχουμε την ίδια προσέγγιση και στην ρεβάνς, αλλά ποτέ δεν ξέρεις πώς θα πάει. Προφανώς, έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά η αναμέτρηση είναι ακόμα ανοιχτή. Χωρίς τον κανόνα του εκτός έδρας γκολ, υπάρχει πλεονέκτημα για την Τσέλσι. Νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα από τον αντίπαλο, αλλά απομένει ένα παιχνίδι και όλα μπορούν να συμβούν” δήλωσε ο Ιταλός προπονητής.

“Ο Καρίμ Μπενζεμά βελτιώνεται κάθε ημέρα σαν το καλό κρασί. Είναι όλο και πιο ηγετική μορφή στην ομάδα και στον όμιλο και νομίζω ότι αυτή είναι η μεγαλύτερη διαφορά. Δείχνει περισσότερο την προσωπικότητά του, ξέρει ότι είναι πολύ σημαντικός για εμάς και είναι παράδειγμα για όλους”, συμπλήρωσε.

Δείτε ένα απόσπασμα των δηλώσεων που έκανε ο Αντσελότι αμέσως μετά το παιχνίδι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ