Η «Βασίλισσα»… γκρέμισε τον «Βασιλιά»

Η «Βασίλισσα»… γκρέμισε τον «Βασιλιά»

Τα λάθη στο πρώτο ημίχρονο και τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ στο δεύτερο κόστισαν στον Ολυμπιακό την νίκη στην Μαδρίτη (83-69 η Ρεάλ) και την πρόκριση στο Φάιναλ Φορ του Μιλάνου.

Ο Ολυμπιακός έκανε πολλά λάθη (6 στην πρώτη περίοδο εκ των οποίων τα 4 ο Βασίλης Σπανούλης) υπό την πίεση της Ρεάλ Μαδρίτης και γι’ αυτό βρέθηκε πίσω στο σκορ με έξι πόντους (18-12) στο πρώτο δεκάλεπτο. Με τρία τρίποντα (δύο από τον Λοτζέσκι και ένα από τον αρχηγό των «ερυθρόλευκων») η ομάδα του Πειραιά προηγήθηκε με 9-7 περίπου πέντε λεπτά μετά την έναρξη του ματς. Η «Βασίλισσα», όμως, με τέσσερις πόντους του Νίκολα Μίροτιτς και σερί 6-0 προσπέρασε με 13-9 3’ και 40’’ πριν την λήξη της πρώτης περιόδου. Με γκολ-φάουλ του Μάρντι Κόλινς ο Ολυμπιακός μείωσε σε 13-12 περίπου δύο λεπτά πριν το τέλος του δεκάλεπτου, όμως, με πέντε σερί πόντους του Γιουλ (δύο βολές και τρίποντο), η Ρεάλ τελείωσε την πρώτη περίοδο στο +6 (18-12).

Με καλάθι του Φελίπε Ρέγιες και τρίποντο του Γιουλ η «Βασίλισσα» ξέφυγε για πρώτη φορά στο σκορ με διψήφια διαφορά (23-12) στο 11’. Οι «ερυθρόλευκοι» προσπάθησαν να αντιδράσουν και με καλάθι του Σλούκα, τρίποντο του Πέτγουεϊ και δύο βολές του Λοτζέσκι μείωσαν στους έξι (25-19) 6’ και 19’’ πριν το τέλος του πρώτου μέρους. Με την επιστροφή του στο παρκέ ο Σπανούλης, ήταν πιο ήρεμος και με ασίστ του στον Σίμονς, που έκανε άλεϊ ουπ κάρφωμα και καλάθι του, ο Ολυμπιακός πλησίασε ακόμη και στους τέσσερις (27-23) 4’ και 50’’ πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Ροντρίγκεθ η Ρεάλ ξέφυγε ξανά με διψήφια διαφορά (33-23) περίπου στο 16’ και με γκολ φάουλ του Ρέγιες και καλάθι του Γιουλ στον αιφνιδιασμό με 11 (38-25) με 2’ και 37’’ να απομένουν για την λήξη του εικοσάλεπτου. Με τρίποντο του Ιωάννη Παπαπέτρου και με τέσσερις πόντους του Σπανούλη (ο ένας από τεχνική ποινή στον Λάσο από τον Λαμόνικα οι τρεις με τρίποντο) ο Ολυμπιακός κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα στο -6 (40-34).

Η… μαύρη τρύπα των «ερυθρολεύκων» στο πρώτο ημίχρονο ήταν τα διπλάσια λάθη από την «Βασίλισσα», 8 έναντι 4, με τα 5 να τα έχει κάνει ο αρχηγός των πρωταθλητών Ευρώπης τις δύο τελευταίες σεζόν. Ο Σπανούλης πάσαρε στην τρίτη περίοδο πιο γρήγορα από ότι στο πρώτο ημίχρονο και πριν γίνει παγίδα πάνω του από την άμυνα της Ρεάλ, αλλά στον Ολυμπιακό σε αυτό το δεκάλεπτο κόστισαν τα χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που έδωσαν στους γηπεδούχους ευκαιρίες για «δεύτερες επιθέσεις». Ο Ολυμπιακός μείωσε στους έξι (42-36 στο 22’ με τον Γιώργο Πρίντεζη και 44-38 με κάρφωμα του Λοτζέσκι 30’’ αργότερα), όμως, οι γηπεδούχοι βρήκαν κενά στην ρακέτα τους και με κάρφωμα του Μίροτιτς και καλάθι του Ντάρντεν ξέφυγαν με 11 (52-41) στο 25’.

Οι «ερυθρόλευκοι» με δύο τρίποντα του Μπρεντ Πέτγουεϊ και γκολ φάουλ του Σέντρικ Σίμονς μείωσαν στους έξι (58-52) με 1’ και 38’’ να απομένουν για το τέλος του τρίτου δεκάλεπτου. Με μια βολή του Σλοτέρ η «Βασίλισσα» τελείωσε την περίοδο στο +7 (59-52).

Η αδυναμία του Ολυμπιακού στο αμυντικό ριμπάουντ συνεχίστηκε στην τέταρτη περίοδο και κόστισε στους «ερυθρόλευκους» το ταξίδι στο Μιλάνο. Η ομάδα του Πειραιά μείωσε με καλάθι του Σπανούλη σε 61-54 9’ και 22’’ να απομένουν για την λήξη του αγώνα, αλλά στην συνέχεια δεν έπαιρνε ριμπάουντ ούτε με… αίτηση και οι γηπεδούχοι με πέντε σερί πόντους του Φερνάντεθ και δύο καλάθια του Ρέγιες (που τελείωσε το ματς με 4 επιθετικά ριμπάουντ) ξέφυγαν με 13 (68-55 στο 33’, 70-57 στο 34’ και 72-59 στο 35’). Με τον Ρέγιες να κάνει το 74-61 4’ και 24’’ πριν την λήξη η… πλάστιγγα έγειρε οριστικά υπέρ της Ρεάλ, καθώς ο Ολυμπιακός δεν είχε κουράγιο και λύσεις για να κάνει την ανατροπή.

ΠΗΓΗ: pamesports

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ