Η εξομολόγηση του Αμπιντάλ για το πρόβλημα υγείας του

Εξομολογήσεις για τον τρόπο που βίωσε ο ίδιος αλλά και οι δικοί του άνθρωποι τη σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του έκανε ο Ερίκ Αμπιντάλ σε συνέντευξη που παραχώρησε στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

 Ο Γάλλος άσος που συνεργάζεται με τον Ολυμπιακό, την ομάδα που ήταν ο τελευταίος σταθμός της μεγάλης καριέρας του στα γήπεδα, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο παιδί μου είναι 11, τότε ήταν 9 και το δεύτερο πέντε ετών. Ήξερε ότι έχω σοβαρό πρόβλημα, αλλά εμείς δεν αναφέραμε ποτέ την λέξη “καρκίνος” και ούτε μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Δεν θέλαμε να τα φοβίσουμε. Είπαμε μόνο ότι “ο μπαμπάς θα πάει για λίγο στο νοσοκομείο”. Η γυναίκα μου είναι φοβερή. Ακόμα και στις δύσκολες στιγμές, αυτά τα κορίτσια μου έδιναν δύναμη και μου φώτιζαν την μέρα. Δεν είμαι ο μοναδικός που έχει αγωνιστεί με καρκίνο, αλλά ελπίζω να μπορέσω να εμπνεύσω κάποιους ανθρώπους. Αυτό μπορεί να συμβεί στον καθένα, ανεξάρτητα από την ηλικία ή τη δουλειά. Μπορείς να έχεις όλα τα χρήματα του κόσμου, όμως τίποτα δεν σε προετοιμάζει για τον καρκίνο».

Για τη συμμετοχή του στον τελικό του Champions League στο Γουέμπλεϊ, είπε: «Αυτό το παιχνίδι ήταν μία έμμονη ιδέα για μένα. Ήμουν αποφασισμένος να βρω τον εαυτό μου. Ο Γκουαρντιόλα ήταν καταπληκτικός και μου έστειλε ένα μήνυμα λέγοντας: “Συνέχισε, όλοι σε στηρίζουμε για να είσαι εκεί”. Έχω ακόμα το εισιτήριο από το ματς. Τι νύχτα, σε ένα διάσημο γήπεδο. Πάντα θαύμαζα το αγγλικό ποδόσφαιρο. Μου αρέσει η Λίβερπουλ΄. Είχα την ευκαιρία να βρεθώ εκεί το 2006, όταν ο Ράφα Μπενίτεθ ήταν προπονητής, όμως ήρθε η Μπαρτσελόνα».

 

Διαβάστε περισσότερα στο pamesports.gr

 

Διαβάστε επίσης:

Δείτε πώς θα είναι το βασιλικό μωρό σε δέκα χρόνια – ΦΩΤΟ

Αλλάζει το Google+

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ