Η Ελλάδα κατέθεσε υποψηφιότητα διοργάνωσης του Προολυμπιακού Τουρνουά: Αυτά είναι τα τρία υποψήφια γήπεδα

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (ΕΟΚ) κατέθεσε υποψηφιότητα στην Παγκόσμια Ομοσπονδία (FIBA) για τη διοργάνωση ενός εκ των τεσσάρων Προολυμπιακών Τουρνουά μπάσκετ, από τα οποία θα προκύψουν οι τέσσερις τελευταίες Ολυμπιακές ομάδες που θα προκριθούν στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Παρίσι το 2024.

Τα τέσσερα Προολυμπιακά Τουρνουά μπάσκετ θα πραγματοποιηθούν το ερχόμενο καλοκαίρι, μεταξύ 2 και 7 Ιουλίου. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Βαγγέλης Λιόλιος, ευελπιστεί πως η Ελλάδα θα είναι μία εκ των τεσσάρων χωρών στις οποίες θα αναθέσει η FIBA τη διοργάνωση των Προολυμπιακών Τουρνουά. Απομένει να καταθέσει η ΕΟΚ έναν πλήρη φάκελο με ενδελεχείς λεπτομέρειες όσον αφορά στα κλειστά γήπεδα διεξαγωγής των αγώνων. Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ), το κλειστό των Άνω Λιοσίων και το κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων (ΟΑΚΑ) συγκεντρώνουν τις προδιαγραφές για τη διεξαγωγή ενός Προολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ, με το ΣΕΦ να φαίνεται ως το πιο επικρατέστερο μετά την αύξηση της χωρητικότητάς του και καθώς στο ΟΑΚΑ αναμένεται να γίνονται εργασίες ανακαίνισης από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός εκείνο το διάστημα.

Το κόστος της ανάληψης ενός Προολυμπιακού Τουρνουά ανέρχεται στα 2,5 έως 3 εκατ. ευρώ, με την ΕΟΚ να προγραμματίζει να καλύψει τα έξοδα μέσω δικών της πόρων, ιδιωτικών χορηγιών και κρατικής επιχορήγησης.

Μέχρι στιγμής, ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει και η Ισπανία από την Ευρώπη, ενώ η Σλοβενία και η Λετονία έχουν πρόθεση να υποβάλουν αίτημα για διοργάνωση ενός Προολυμπιακού Τουρνουά.

Μετά το τέλος της συνεργασίας με τον Δημήτρη Ιτούδη και τον Βασίλη Σπανούλη να… ετοιμάζεται ν’ αναλάβει Ομοσπονδιακός τεχνικός, στην ΕΟΚ ευελπιστούν πως αν η Ελλάδα αναλάβει τη διοργάνωση ενός Προολυμπιακού Τουρνουά, θα υπάρξει ανταπόκριση από τα μεγάλα ονόματα των Ελλήνων διεθνών, ανάμεσα στους οποίους και ο σούπερ σταρ του NBA και των Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο. Οι υψηλές πιθανότητες πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, λόγων της διεξαγωγής των αγώνων του Προολυμπιακού Τουρνουά σε κατάμεστο από Έλληνες φιλάθλους γήπεδο, θα αποτελέσουν υψηλό κίνητρο για κάθε Έλληνα διεθνή παίκτη.

Σε κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά εκ των τεσσάρων θα μετέχουν έξι ομάδες.

Οι ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στο Ολυμπιακό Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών του Παρισιού είναι οι εξής: Πολωνία, Κροατία, Μπαχρέιν, Καμερούν, Μπαχάμες, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία, Σλοβενία, Λιθουανία, Μαυροβούνιο, Ισπανία, Γεωργία, Φινλανδία, Βραζιλία, Πουέρτο Ρίκο, Δομινικανή Δημοκρατία, Μεξικό, Λίβανος, Νέα Ζηλανδία, Φιλιππίνες, Αίγυπτος, Ανγκόλα, Ακτή Ελεφαντοστού.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ