Γκουαρντιόλα για την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή: «Ο ρατσισμός και η βία είναι παντού» – «Είναι θέμα παιδείας, κουλτούρας»

Με αφορμή την δολοφονία του Μιχάλη Κατσουρή ο Πεπ Γκουαρντιόλα σε δηλώσεις του μίλησε για τον ρατσισμό, την βία αλλά και τις κοινωνικές ανισότητες σχολιάζοντας μεταξύ άλλων πως «Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας».

Ειδικότερα, ο Ισπανός τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι που βρίσκεται στην χώρα μας λόγω του Σούπερ Καπ Ευρώπης που λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα στο «Γ. Καραϊσκάκης» έκανε ένα κοινωνικό σχόλιο στέλνοντας το δικό του μήνυμα αναφερόμενος σε περιστατικά χουλιγκανισμού αλλά και προβλήματα όπως η πείνα και η χοληστερίνη που ταλανίζουν πολλές χώρες του πλανήτη.

«Φταίει η κοινωνία, δεν είναι ένα πρόβλημα του ποδοσφαίρου. Ο ρατσισμός δεν είναι πρόβλημα του ποδοσφαίρου, είναι κοινωνικό. Ο ρατσισμός είναι παντού, η βία είναι παντού. Γιατί; Γιατί η διαφορά του πλούσιου με τον φτωχό είναι πολύ μεγάλη. Δεν υπάρχει η μεσαία τάξη για να ισορροπήσει την κατάσταση», σχολίασε ο Πεπ Γκουαρντιόλα.

«Στον κόσμο οι ανισότητες δημιουργούν προβλήματα. Ο μισός πλανήτης υποφέρει από την πείνα, ο άλλος μισός πεθαίνει λόγω της ανεβασμένης χοληστερίνης. Όσα συνέβησαν στην Ελλάδα, συμβαίνουν και σε άλλες χώρες. Είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας», συμπλήρωσε ο ίδιος.

Τέλος, ο τεχνικός της Σίτι ανέφερε τα εξής: «Οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αμείβονται καλύτερα, όσοι εργάζονται στον τομέα της υγείας πρέπει να πληρώνονται καλύτερα, αλλά τελικά όσοι είναι στην εξουσία, κλέβουν τα πάντα κι έτσι δυσκολεύει η κατάσταση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ