F1 – Grand Prix Μεξικό: 1-2 η Ferrari, στην pole o Λεκλέρ! Πότε και πού θα δούμε τον αγώνα

Πέταξε η Ferrari στο τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων και ανέτρεψε τα προγνωστικά. Οι οδηγοί της Scuderia αμφισβήτησαν στα ίσια την κυριαρχία του Μαξ Φερστάπεν και θα ξεκινήσουν τον αγώνα από τη πρώτη σειρά της εκκίνησης με τον Σαρλ Λεκλέρ πρώτο και τον Κάρλος Σάινθ να ακολουθεί. Είναι το πρώτο φετινό 1-2 της Ferrari.

Ferrari από το πουθενά!

Όταν ξεκίνησε το τρίτο και τελευταίο σκέλος των κατατακτηρίων κανένας δεν περίμενε τη Ferrari να πρωταγωνιστήσει. Ο Κάρλος Σάινθ μόλις που πρόλαβε να μπει στο Q3- ήταν 9ος, ενώ ο Λεκλέρ 6ος, κι όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν μακριά από τον ανταγωνισμό. Φαινόταν, πως θα είχαμε ακόμα μια άνετη επικράτηση του Μαξ Φερστάπεν. Όμως, οι οδηγοί της Ferrari είχαν άλλα σχέδια.

leclerc - pole - mexico

Όταν ξεκίνησε το Q3, o Πέρεζ ήταν εκείνος, που έγραψε πρώτος από όλους, τον πιο γρήγορο γύρο για να έχει άνεση στην πίστα . Ο Φερστάπεν ωστόσο, χάλασε τον ενθουσιασμό των Μεξικανών, όταν κατέβασε το χρόνο του Πέρεζ κατά μισό δευτερόλεπτο. Όμως, ούτε αυτός χάρηκε το χρόνο του, αφού είδε από τη μια τον Ρικάρντο μόλις 1 δέκατο πίσω του και τις δύο Ferrari να ανεβαίνουν στην κορυφή, με τον Λεκλέρ πρώτο και τον Σάινθ δεύτερο. Ο Πέρεζ μάλιστα, είδε και τους οδηγούς της Μercedes, Ράσελ και Χάμιλτον να τον προσπερνούν, ο Μεξικανός ήταν πλέον έβδομος.

Παρέμεινε τρίτος ο Φερστάπεν

Οι οδηγοί βγήκαν στην πίστα ξανά με φρέσκα ελαστικά για την τελευταία τους προσπάθεια. Οι Λεκλέρ και Σάινθ δεν βελτίωσαν το χρόνο τους, όμως ο Φερστάπεν, αν και βελτίωσε το χρόνο του, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά και έμεινε τρίτος. Στον αγώνα θα εκκινήσουν από τις πρώτες θέσεις οι δυο οδηγοί της Ferrari, Λεκλέρ και Σάινθ, ο Φερστάπεν 3ος και ο φοβερός Ρικάρντο με την Alpha Tauri, δίπλα από τον Φερστάπεν στην 2η σειρά, από την 4η θέση. Ο Πέρεζ ανέβηκε 5ος και ακολούθησαν οι Χάμιλτον, Πιάστρι, Ράσελ, Μπότας και Ζου. Πίσω από τον 11ο Γκασλί θα εκκινήσουν οι Χούλκενμπεργκ, Αλόνσο, Άλμπον, Τσουνόντα, Οκόν, Μάγκνουσεν, Στρολ και στην τελευταία σειρά ο Νόρις με τον Σάρτζεντ.

P1 P2 - Mexico F1

Πότε και πού θα δούμε τον αγώνα

Το F1 γκραν πρι του Μεξικού θα μεταδοθεί ζωντανά την Κυριακή, 29 Οκτωβρίου από τον Aντ1 στις 22:00.

Πηγή: thecars.gr

F1: σε κίνδυνο η ζωή του Φερστάπεν;

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ