Έχασε και… πέρασε στον τελικό

Έχασε και… πέρασε στον τελικό

Με το 2-0 του Σέρχιο Ράμος στο 89′ φούντωσε η ελπίδα για τους Μαδριλένους, όμως η Ντόρτμουντ ήταν αυτή που πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό. Οι αστείρευτες δυνάμεις των παικτών της Ντόρτμουντ στρίμωξαν στα σχοινιά τους πολυδιαφημισμένους αστέρες της Ρεάλ.

Αργά ήρθε η αντίδραση της μεγάλης ομάδας με τα γκολ των Μπενζεμά (83′) και Ράμος (89′) να σηκώνουν στο πόδι το Μπερναμπέου (2-0). Η ελπίδα πέθανε τελευταία για τους Μαδριλένους, αλλά σημασία έχει ότι …πέθανε.

Καλύτερη ομάδα η Ντόρτμουντ στα δύο παιχνίδια πανηγύρισε (με συνολικό σκορ 4-3) μία πανάξια πρόκριση στον τελικό του Γουέμπλεϊ.

Αποτελεί είδηση και συνάμα «τίτλο τιμής» για τους Γερμανούς ότι δεν δέχθηκαν γκολ μέχρι το 20′. Σε αυτό το διάστημα η Ρεάλ κατέγραψε τρεις πολύ σημαντικές φάσεις με Ιγκουάιν, Ρονάλντο και Οζίλ.

Το γήπεδο είχε γύρει, όμως η κατηφόρα δεν οδήγησε σε γκολ. Προοδευτικά, και αφού ξεπέρασε την ορμητικότητα το γηπεδούχων στα πρώτα λεπτά, η Ντόρτμουντ γινόταν όλο και πιο ατσάλινη, γεμίζοντας με ψυχολογία.

Βελτίωσε την πίεσή της στα ¾ του γηπέδου και μέχρι το τέλος κατάφερε να ισορροπήσει πλήρως το παιχνίδι. Το άγχος είχε αλλάξει φανέλες και στα τελευταία λεπτά του πρώτου μέρους ήταν ευδιάκριτο ότι η Ρεάλ δεν μπορούσε να φτιάξει καθαρή φάση.

Αντιθέτως, υπήρξαν επιθέσεις της Ντόρτμουντ με καλές προϋποθέσεις, χωρίς καθαρή ευκαιρία για τους παίκτες του Κλοπ. Το αναίμακτο του πρώτου μέρους ήταν θεμέλιος λίθος πρόκρισης, έστω κι αν θυσιάστηκε ο Γκέτσε, ο ποίος βγήκε με τράβηγμα (14′ Γκρόσκροιτζ)

Γι’ αυτό το ποδόσφαιρο είναι μαγικό και απρόβλεπτο. Τίποτα δεν προμήνυε το αγχωτικό φινάλε.

Η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη στο δεύτερο μέρος και έχασε μεγάλες ευκαιρίες με Λεβαντόφσκι (δοκάρι) και Γκούντοκαν. Ο Μουρίνιο μη έχοντας άλλη επιλογή, έριξε στο ματς Κακά και Μπενζεμά για την τελευταία ζαριά. Κόντρα στην ροή του αγώνα και αφού οι Γερμανοί έχασαν τα «άχαστα», ο Γάλλος στο 83′ έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το Μπερναμπέου που νωρίτερα έφτασε μέχρι και σε αποδοκιμασίες στο πρόσωπο του Ρονάλντο, σηκώθηκε στο πόδι και άρχισε να ελπίζει. Όχι μάταια.

Στο 89′ ο Ράμος σούταρε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Βάιντενφέλερ και το Μπερναμπέου πήρε φωτιά.

Η Ντόρτμουντ είδε τον χάρο με τα μάτια της αγχώθηκε, είδε ακόμη και τον Λόπεθ να κατεβαίνει για γκολ στο 93′ όμως τα 5 λεπτά των καθυστερήσεων πέρασαν.

Θα ήταν και άδικο εδώ που τα λέμε. Η καλύτερη ομάδα (λέγε με Ντόρτμουντ) από της διαδικασία των δύο αναμετρήσεων, πέρασε στον τελικό του Λονδίνου και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της. 

Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Λόπεθ, Εσιέν, Ράμος, Βαράν, Κοεντράο (57΄Κακά), Τσάμπι Αλόνσο (67΄Κεντίρα), Μόντριτς, Εζίλ, Ντι Μαρία, Ρονάλντο, Ιγκουαίν (57΄Μπενζεμά).

Ντόρτμουντ (Γούργκεν Κλοπ): Βαϊντερφέλερ, Πίστσεκ, Χούμελς, Σούμποτιτς, Σμέλτσερ, Μπέντερ (90΄Σαντάνα),, Γκουντογκάν, Μπλαστσικόφσκι Ρόις, Γκέτσε (15΄ Γκροσγκρόιτς), Λεβαντόφσκι (86΄Κελ).

ΠΗΓΗ:pamesports.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ