Euroleague: «Θα πρέπει να γίνει άνοιγμα προς το Ντουμπάι και σε άλλες αγορές», είπε ο GM της Μπάγερν Μονάχου

Στη συνέντευξή του στη Mozzart Sport, ο Γενικός Διευθυντής της Μπάγερν Μονάχου, Μάρκο Πέσιτς, αναφέρθηκε στην πιθανή συμμετοχή του Ντουμπάι στη EuroLeague.

Εξέφρασε την άποψή του ότι η EuroLeague θα πρέπει να εξετάσει τη δυνατότητα συμπερίληψης ομάδων από τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Αμερική, προκειμένου να αυξήσει τη χρηματοδότηση στη διοργάνωση.

Πρότεινε να εξεταστεί το πώς μπορεί να λειτουργήσει η EuroLeague σε αυτές τις αγορές, ενισχύοντας τον ανταγωνισμό και επεκτείνοντας την παρουσία της σε νέες περιοχές.

Συγκεκριμένα δήλωσε: «Όσο για το Ντουμπάι, η EuroLeague πρέπει να είναι λίγο πιο ανοικτή, όχι με την έννοια ότι όλοι αυτοί οι σύλλογοι πρέπει να παίζουν στη διοργάνωση, αλλά η Ευρώπη με όλα τα προβλήματα που έχει με τη χρηματοδότηση και άλλα θέματα, πρέπει κανείς να σκεφτεί τι θα κάνει στη συνέχεια.

Προσωπικά, παρακολουθώ μόνο την ομάδα μου, αλλά για να ανέβουν οι σύλλογοι σε υψηλότερο επίπεδο χρηματοδότησης, ο ανταγωνισμός πρέπει επίσης να ανέβει στο επόμενο επίπεδο. Γι’ αυτό είναι απαραίτητο να παρακολουθήσουμε την περιοχή της Μέσης Ανατολής, της Ασία, της Αμερική… Για να δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει η EuroLeague σε αυτές τις αγορές.

Αν θα συμβεί κάτι ή όχι, θα το δούμε. Η EuroLeague είναι σε διαδικασία ανάλυσης και νιώθω ότι όλοι οι σύλλογοι που είχαν κάποια προβλήματα, ότι τώρα όλοι συνεργάζονται για να τα λύσουν και ότι η όλη ιστορία πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ