Euroleague: H Φενερμπαχτσέ «προσγείωσε» την Ρεάλ Μαδρίτης

Επιστρέφοντας από το -14 (64-78 στο 33΄), η Φενερμπαχτσέ έστειλε το ματς στην παράταση και έβαλε τέλος στο αήττητο της Ρεάλ Μαδρίτης στην εφετινή Euroleague. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη πήρε τη… μπουκιά από το στόμα των Ισπανών στο επιπλέον πεντάλεπτο (87-87κ.α.) και με το τελικό 100-99, υποχρέωσε τους πρωταθλητές Ευρώπης στην πρώτη ήττα τους στην Ευρώπη. Στο 6-5 ανέβασε το ρεκόρ της η Φενέρ, η οποία οδήγησε σε λάθος τον Καμπάτσο στα τελευταία δευτερόλεπτα, με τον Γκούντουριτς να του κλέβει την μπάλα και στον αιφνιδιασμό να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Η Φενέρ βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ από το πρώτο τζάμπολ, απέναντι σε μία Ρεάλ που έδειχνε να διευρύνει στο… ρελαντί το αήττητο σερί της. Ωστόσο, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ανέβασε κατακόρυφα την παραγωγικότητα της στην επανάληψη και με αποκορύφωμα το τέταρτο δεκάλεπτο, όταν φόρτωσε το αντίπαλο καλάθι με 28 πόντους, βρέθηκε στα 15΄΄ για τη λήξη της κανονικής περιόδου στο -3 (84-87), έχοντας επιστρέψει για τα καλά από το -14. Σε εκείνο το σημείο μίλησε το κρύο αίμα του Γουίλμπεκιν, ο οποίος στα 9΄΄ έριξε την κρισιμότερη τρίποντη «βόμβα», ισοφαρίζοντας σε 87-87 και στέλνοντας το ματς στην παράταση, καθώς ο Ντεκ δεν αξιοποίησε την τελευταία επίθεση της Ρεάλ.

Η Ρεάλ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του επιπλέον πενταλέπτου, αλλά η τουρκική ομάδα είχε και πάλι τις απαντήσεις, περιμένοντας καρτερικά την υπέρβαση, η οποία ήρθε στην κυριολεξία λίγο πριν το φινάλε, με «ήρωα» τον Γκούντουριτς και «μοιραίο» τον Καμπάτσο…

Ο Μάρκο Γκούντουριτς οδήγησε την επίθεση της Φενέρ με 21 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ 19 πόντους πρόσθεσε ο Σκότι Γουίλμπεκιν, 16 ο Νάιτζελ Χέιζ-Ντέβις, 17 ο Γιαμ Μαντάρ και 13 ο Νικ Καλάθης. Στο απόλυτο μηδέν έμεινε στην επίθεση ο Γιώργος Παπαγιάννης σε 12 λεπτά συμμετοχής, ενώ 2 πόντοι ήταν η προσφορά του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Από την Ρεάλ, το career high του Φακούντο Καμπάτσο σε πόντους, με τους 33 που πέτυχε, δεν συνδυάστηκε με «διπλό».

Τα δεκάλεπτα: 16-29, 37-44, 59-67, 87-87κ.α, 100-99 παρ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ