Μυστήριο με τις 3 πέτρινες πόρτες στην Πυραμίδα του Χέοπα – Θα ανοιχτούν για πρώτη φορά και κανείς δεν ξέρει τι κρύβεται από πίσω

Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από 3 πόρτες μέσα στην Πυραμίδα του Χέοπα, γνωστή και ως Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας πρόκειται να αποκαλυφθεί.

Ο πρώην υπουργός για θέματα Αρχαιοτήτων στην Αιγύπτου, Zahi Hawass είπε στην εφημερίδα The Sun ότι ετοιμάζει μία αποστολή προκειμένου να ανακαλύψει πού οδηγούν οι πόρτες.

Ο διάσημος αρχαιολόγος ανέφερε ότι θα είναι επικεφαλής της ομάδας που θα ξεκινήσει για να λύσει το μυστήριο στις 5 Δεκεμβρίου. Ο Hawass εξήγησε ότι οι πέτρινες πόρτες μέσα στην πυραμίδα προκάλεσαν ερωτήσεις, παρά έδωσαν απαντήσεις.

«Νομίζω ότι, μέχρι τώρα, οι μυστικές πόρτες που βρήκα μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα είναι πραγματικά μια ανακάλυψη που έχει πολλές ερωτήσεις και πολλές απαντήσεις», τόνισε ο Zahi Hawass.

«Μέσα στη Μεγάλη Πυραμίδα, βρήκα τις λεγόμενες τρεις πόρτες. Η μία στη νότια είσοδο του δεύτερου θαλάμου που έχει δύο χάλκινες λαβές. Είκοσι ένα εκατοστά πίσω από αυτή βρήκαμε μια δεύτερη και στο βόρειο τούνελ βρήκαμε την τρίτη πόρτα με δύο χάλκινα χερούλια», σημείωσε ο αρχαιολόγος.

Και συνέχισε: «Στις 5 Δεκεμβρίου ηγούμαι μιας ομάδας για να δω, να ανακαλύψω και να απαντήσω στις ερωτήσεις σχετικά με αυτές τις πόρτες».

Μερικές έρευνες γύρω από τις πόρτες έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, αλλά δεν έχει βγει ποτέ συμπέρασμα ως προς τον σκοπό τους ή τι πραγματικά κρύβεται πίσω από αυτές.

Μπορεί να κρύβεται και τέταρτη πόρτα

Μια έρευνα περιελάμβανε τη δημιουργία μιας μικρής τρύπας στην πρώτη πόρτα στην νότια είσοδο και την αποστολή μιας κάμερας που είχε τοποθετηθεί σε έναν καθετήρα. Έτσι ανακαλύφθηκε μια δεύτερη πόρτα πίσω της. Πιστεύεται ότι θα μπορούσε να κρύβεται ακόμη και μια τέταρτη πόρτα πίσω από την πόρτα στην βόρεια πλευρά, η οποία θα έκανε το σχέδιο με τις πόρτες συμμετρικό.

«Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εκπληκτικά πράγματα που με κάνουν να κάνω πολλές ερωτήσεις και να περιμένω πολλές απαντήσεις», ανέφερε ο Hawass. Πρόσθεσε ότι ελπίζει να «αποκαλύψει το μυστικό της Μεγάλης Πυραμίδας για πρώτη φορά».

Ο ειδικός διευκρίνισε ότι κανείς δεν ξέρει πού οδηγούν οι πόρτες αλλά είναι αποφασισμένος να καταλήξει σε συμπέρασμα. «Θα ξέρουμε. Θα ξεκινήσουμε στις 5 Δεκεμβρίου», τόνισε ο αρχαιολόγος.

Η Μεγάλη Πυραμίδα της Γκίζας είναι επίσης γνωστή ως η Πυραμίδα του Χέοπα και χτίστηκε γύρω στο 2.570 π.Χ. ως τελευταίος τόπος ανάπαυσης του φαραώ της 4ης Δυναστείας της αρχαίας Αιγύπτου, Χέοπα.

Ο Hawass έχει γράψει στο παρελθόν για τις μυστικές πόρτες σε ένα άρθρο για την εφημερίδα Guardian. «Σχεδιάζουμε να καθαρίσουμε τον νότιο άξονα από έξω για να μάθουμε αν ανοίγει προς τα έξω. Αν ναι, τότε είναι πιθανό ότι ήταν μια συμβολική πόρτα για να χρησιμοποιήσει ο βασιλιάς για να περάσει στον Κάτω Κόσμο», είχε αναφέρει ο αρχαιολόγος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ