Euroleague: Αποσύρθηκε η Γκραν Κανάρια – O χάρτης, η επόμενη μέρα και οι Wild Cards

Η Γκραν Κανάρια έπειτα από την νίκη της επί της Τουρκ κατέκτησε το EuroCup και πήρε το εισιτήριο για την Euroleague της επόμενης σεζόν.

Ωστόσο, όπως γνωστοποίησε η ισπανική ομάδα δεν θα καταφέρει να πάρει μέρος στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν εδώ και αρκετό καιρό ότι η Γκραν Κανάρια δεν θα μπορέσει τελικά να δηλώσει συμμετοχή στην Euroleague την επόμενη σεζόν. Μάλιστα και ο ίδιος ο Γιάκα Λάκοβιτς έλεγε συνέχεια ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να συμβεί.

Πλέον έγινε και επίσημο! Η διοίκηση της ισπανικής ομάδας επικαλέστηκε οικονομικούς λόγους και απέσυρε τη συμμετοχή της από την κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωσης για τη σεζόν 2023-24. Αυτό σημαίνει ότι άνοιξε άλλη μια θέση για την επόμενη Euroleague, με τη διοργανώτρια αρχή να αποφασίζει τον τρόπο με τον οποίο θα παραχωρηθεί η εν λόγω θέση.

Η ανακοίνωση της Γκραν Κανάρια

«Η CB ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ.

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της CB Gran Canaria-Claret, SAD για να αξιολογήσει την έκθεση και να ψηφίσει σχετικά με την πιθανή συμμετοχή της πρώτης ομάδας στην Turkish Airlines Euroleague.

Αφού αναλύθηκε η κατάσταση και διενεργήθηκε η ψηφοφορία, το Διοικητικό Συμβούλιο του Club Baloncesto Gran Canaria-Claret SAD αποφάσισε ομόφωνα να μην συμμετάσχει στην επόμενη διοργάνωση της Euroleague για οικονομικούς λόγους και να παίξει ξανά το Eurocup.

Η Διοίκηση έχει συγκαλέσει συνέντευξη Τύπου για αύριο, Τρίτη 13, με έναρξη στις 10:00».

Η επόμενη ημέρα

Πλέον, όλο το βάρος των συζητήσεων έχει μεταφερθεί στην «επόμενη ημέρα» και στην ομάδα η οποία θα πάρει τη θέση της. Σύμφωνα με το «BasketNews» το φαβορί για να αντικαταστήσει την Γκραν Κανάρια για την Euroleague της σεζόν 2023-24 είναι η Βαλένθια.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε, η ισπανική ομάδα τερμάτισε στην 13η θέση της κατάταξης έχοντας ρεκόρ 15-19 ενώ στην ACB αποκλείστηκε στον α’ γύρο των play-offs από την Μπαρτσελόνα με 2-0 νίκες.

Οι Wild Cards και ο χάρτης της επόμενης σεζόν

Με τις ρωσικές ομάδες να είναι εκτός, η διοργανώτρια αρχή αναμένεται να δώσει τέσσερις Wild Cards για την επόμενη σεζόν. Το μόνο που είναι σίγουρο για τη νέα αγωνιστική περίοδο είναι οι 14 ομάδες που έχουν κλειστά συμβόλαια με την Euroleague.

  1. Ολυμπιακός
  2. Παναθηναϊκός
  3. Ρεάλ Μαδρίτης
  4. Μπαρτσελόνα
  5. Μπασκόνια
  6. Αναντολού Εφές
  7. Φενέρμπαχτσε
  8. Μακάμπι Τελ Αβίβ
  9. Αρμάνι Μιλάνο
  10. Μονακό
  11. Ζάλγκιρις Κάουνας
  12. Άλμπα Βερολίνου
  13. Μπάγερν Μονάχου
  14. Βιλερμπάν

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ