Eurocup: Άρης – Γκραν Κανάρια 66-82: Άντεξε για τρία δεκάλεπτα

Ο κόσμος γέμισε το Παλέ, μετέφερε τον ενθουσιασμό στο παρκέ, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για τον Άρη, που πάλεψε αλλά ηττήθηκε στην πρεμιέρα του Eurocup από την Γκραν Κανάρια με 66-82. Την επόμενη εβδομάδα (10/10) ο Άρης στην έδρα της Λιετκαμπέλις.

Στον απόηχο της θλιβερής είδησης του θανάτου του Γιάννη Ιωαννίδη, ο Άρης καλούταν να παίξει στην πρεμιέρα στο Eurocup. Απέναντι στην αρκετά πιο ποιοτική Γκραν Κανάρια πάλεψε για τρία δεκάλεπτα, όμως στο τέλος λύγισε από τα πολλά φάουλ, την έλλειψη ενός δεύτερου καθαρού σέντερ -ο Μπέιτς χάνει όλη τη χρονιά- αλλά και την «απουσία» του Μάρκους Καρ. Ο βασικός άσος του Άρη έμεινε στο 0 σε 7’ μέχρι το 35’ και κάνοντας 4 φάουλ ήταν φανερά εκτός κλίματος.

Ο Ρομπέρτο Γκάλινατ ήταν πρώτος σκόρερ του Άρη με 22 πόντους, ακολούθησε ο Ρόνι Χάρελ με 10. Από την άλλη πλευρά ο Έι Τζέι Σλότερ έβαλε 21 πόντους και ο Νικολά Μπρουσίνο 16 με 4/8 τρίποντα, ενώ η Γκραν Κανάρια σούταρε 14/29 τρίποντα και υπερίσχυσε στα ριμπάουντ (24-36).

Στο +8 με «καυτό» Γκάλινατ και ενθουσιασμό

Παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο του και βγάζοντας ενθουσιασμό στο παρκέ, ο Άρης προηγήθηκε 12-4 χάρη σε 8 πόντους του Γκάλινατ. Οι Ισπανοί, ωστόσο, έμειναν κοντά στο σκορ χάρη στα τρίποντά των Μπρουσίνο (2) και Σούρνα, αλλά οι «κιτρινόμαυροι» με πάθος και ισχυρή θέληση στην άμυνα κατάφεραν να βγάλουν αιφνιδιασμούς και να πάνε ξανά στο +8 (23-15). Τελικά αυτή η διαφορά διατηρήθηκε ως το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου μετά και το τρίποντο του Χάρελ για το 28-20.

Επιθετική αφλογιστία και πρόβλημα στα φάουλ

Το ματς στη συνέχεια έγινε πιο κλειστό. Ο Άρης έχασε τον ρυθμό του επηρεασμένος και από ορισμένες διαιτητικές αποφάσεις, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι, που κυκλοφορούσαν καλά την μπάλα, να μειώσουν στον πόντο (30-29). Τα τρίποντα δεν έμπαιναν (0/7 σε 8’) και ο Κλιάγιτς έβαλε μπροστά την Γκραν Κανάρια για πρώτη φορά (32-34), την στιγμή που ο Καρ ήταν εκτός κλίματος, παίζοντας μόλις 5’, ενώ το πρόβλημα στη ρακέτα έγινε πιο έντονο με τα τρία φάουλ των Σανόγκο και Σλαφτσάκη. Τελικά το 35-38 του ημιχρόνου φανέρωσε και τα δύο διαφορετικά πρόσωπα του Άρη, που έμεινε μόλις στους 7 πόντους σε ένα δεκάλεπτο.

Γκάλινατ και Μποχωρίδης κρατούσαν τον Άρη κοντά

Ο Άρης ήθελε να επιστρέψει, όμως οι Ισπανοί ξεμάκρυναν (38-46) με ακόμα δύο τρίποντα του Μπρουσίνο κι ενώ ο Καρ έφτασε τα 4 φάουλ, οδεύοντας γρήγορα ξανά στον πάγκο. Με ατομικές προσπάθειες των Μποχωρίδη και Γκάλινατ οι «κιτρινόμαυροι» έμεναν κοντά στο σκορ (45-48), αλλά το πρόβλημα στη θέση «1» και στο «4-5» διογκώθηκε μιας και οι Σανόγκο-Σλαφτσάκης ήταν επίσης φορτωμένοι με 4 φάουλ. Ο Γκάλινατ ισοφάρισε (52-52), όμως ο Άρης πληγωνόταν από τα ριμπάουντ (16-27) και τις δεύτερες επιθέσεις της Γκραν Κανάρια, με την τρίτη περίοδο να κλείνει στο 55-57 μετά από δύο σερί τρίποντα των Τολιόπουλου και Αλμπισί αντίστοιχα.

Κατάρρευση στο τέλος…

Ένα γρήγορο 0-8 με τρίποντα των Σλότερ και Πέλος, «πάγωσε» το Παλέ, καθώς έφερε τους φιλοξενούμενους για πρώτη φορά στο +10 (55-65). Ο Άρης δεν μπορούσε να σκοράρει, ο Σλότερ από την άλλη είχε βρει το… χέρι του και με 6 διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσε το 55-71 στο 35’, που έμελε να καθορίσει τον τελικό νικητή… Η απόσταση άνοιξε ως το 59-80, όμως ο κόσμος του Άρη δεν σταμάτησε να τραγουδάει μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα: 28-20, 35-38, 55-57, 66-82

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ