Eurobasket 2022 – Ντένις Σρέντερ: Ο προκλητικός εκτελεστής της Ελλάδας που “εκδιώχθηκε” από τον Μάτζικ Τζόνσον

Ο Ντένις Σρέντερ αποτέλεσε τον δήμιο της Εθνικής ομάδας μας, καθώς ο αφρικανικής καταγωγής γκαρντ της Γερμανίας ήταν αυτός που ουσιαστικά μας έφραξε τον δρόμο προς τα ημιτελικά του Eurobasket 2022.

Μπορεί να αποτελεί τον ηγέτη των “πάντσερ” και τη μεγάλη τους ελπίδα για να τα οδηγήσει στο χρυσό μετάλλιο, όμως η πορεία του στον δύσκολο δρόμο του ΝΒΑ είναι στρωμένη με αγκάθια και καρφιά. Όπως αυτό που του κάρφωσε την περσινή σεζόν ο θρύλος των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ή καλύτερα από το χθεσινό τέλος της Εθνικής μας.

Οι προκλήσεις του στον ελληνικό πάγκο

Ο 28χρονος γκαρντ με καταγωγή από τη δυτική Αφρική και την χαρακτηριστική ξανθιά τούφα στο κεφάλι ολοκλήρωσε τον χθεσινό αγώνα με 26 πόντους και 8 ασίστ. Σε μία φανταστική βραδιά για τον ίδιο και την ομάδα, όμως φρόντισε να αμαυρώσει την εικόνα του με τις προκλητικές χειρονομίες που έκανε στον ελληνικό πάγκο, όταν όλα είχαν κριθεί. Λίγο πριν από το τέλος του αγώνα γύρισε και χαμογέλασε ειρωνικά προς τον πάγκο της Ελλάδας και κάποιοι από το σταφ του Δημήτρη Ιτούδη κινήθηκαν απειλητικά ενώ την ίδια στιγμή που ο Κώστας Παπανικολάου του ζήτησε τον λόγο και τελικά οι διαιτητές του έδειξαν την δεύτερη τεχνική ποινή και τον απέβαλλαν.

Βέβαια οι προκλήσεις είχαν αρχίσει από νωρίς. Σε κάθε καλάθι που έβαζε έκανε χειρονομίες στους Έλληνες διεθνείς και προκάλεσε την οργή των Ελλήνων ομογενών που βρέθηκαν στο γήπεδο. Σήμερα και ύστερα από τις αντιδράσεις που προκάλεσε η συμπεριφορά του ζήτησε μισή συγγνώμη με ανάρτηση του στα social media. Ο γκαρντ των Γερμανών αφού εκθείασε την εκπληκτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε, σημείωσε ότι κανένας δεν θα του υποδείξει τον τρόπο που θα αντιδράσει, όταν ακούει να βρίζουν την οικογένειά του

Αναλυτικά το μήνυμα του Ντένις Σρέντερ: «Έλληνες φίλαθλοι. Εκπληκτική ατμόσφαιρα απόψε. Μπορώ να ανεχτώ πολλά από τους παίκτες, αλλά το να λένε άσχημα πράγματα για την οικογένειά μου είναι κάτι που δεν το ανέχομαι και δεν είναι σωστό. Για αυτό σας παρακαλώ να μην μου λέτε πώς θα αντιδράσω σε αυτό. Να είστε όλοι ευλογημένοι».

Ντένις Σρέντερ

Όταν ο Μάτζικ τον “έδιωξε” από τους Λέικερς

Για να επανέλθουμε στα όσα δύσκολα βίωσε ο Ντένις Σρέντερ στο ΝΒΑ, ο οποίος μετράει 621 συμμετοχές στο ΝΒΑ με τους Χοκς, τους Θάντερ, τους Λέικερς, τους Σέλτικς και τους Ρόκετς αρκεί να θυμηθούμε το πέρασμα του από τους Λέικερς. Κάτι που ίδιος θέλει να ξεχάσει. Τον Ιούνιο του 2021, όταν ο γεννημένος στην αγωνίζονταν στους Λέικερς η απόδοση του ήταν μάλλον κάτι παραπάνω από απογοητευτική. Ο Μάτζικ Τζόνσον δεν έκρυψε τη δυσαρέσκεια του για την παρουσία και την απόδοση του Ντένις Σρέντερ. Εξ αρχής είχε εκφράσει αμφιβολίες, αλλά εντάθηκαν μετά τον αποκλεισμό των Λέικερς από τους Σανς.

Τα λόγια του Μάτζικ, όμως, ήταν ιδιαιτέρως σκληρά : “Ο Σρέντερ δεν νομίζω πως είναι ένας Λέικερ. Αυτή απλά είναι η άποψη μου. Δεν ξέρω αν θα τον υπογράψουν ξανά ή όχι. Δε νομίζω όμως πως φέρνει τη νοοτροπία του νικητή και τη συμπεριφορά που χρειαζόμαστε. Είχε μία ευκαιρία να τα δείξει στη σειρά με τους Σανς. Για μένα απέτυχε σε αυτή τη σειρά”.

Όπως αποδείχθηκε ο θρύλος του ΝΑΒ εισακούστηκε και ο Σρέντερ αποτέλεσε παρελθόν για τους “Λιμνανθρώπους” και συνέχισε την καριέρα του χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία σε Σέλτικς και Ρόκετς, ενώ τώρα είναι free agent ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Αγόρασε την ομάδα που ξεκίνησε

Πάντως ο ίδιος απέδειξε την τρέλα του για το μπάσκετ αποτελώντας τον ιδιοκτήτη και πρόεδρο της Μπραουνσβάιγκ. Προ διετίας αγόρασε τις μετοχές της ομάδας που εδρεύει στη γενέτειρά του και όπου ο ίδιος άρχισε να παίζει επαγγελματικό μπάσκετ την περίοδο 2010-13 πριν κυνηγήσει το αμερικανικό όνειρο.

Η γυναίκα της ζωής του

Ο Σρέντερ ζει τον απόλυτο έρωτα στο πλευρό της Έλεν Ζιόλο με την οποία έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Η Γερμανίδα καλλονή είναι δύο χρόνια μεγαλύτερη του και γνωρίστηκαν στο σχολείο όταν η Έλεν ήταν 16 ετών και ο Ντένις 14. Ένα χρόνο αργότερα βγήκαν το πρώτο τους ραντεβού και από τότε δεν χώρισαν ποτέ.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dennis Schröder (@ds17_fg)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ