Επίθεση με ρατσιστικό πανό κατά του Μάριο Μπαλοτέλι

Μέλη της τοπικής οργάνωσης του Forza Nuova στο Τορίνο επιτέθηκαν στον Μάριο Μπαλοτέλι με πανό που κρέμασαν έξω από το “Allianz Stadium”. Το θέμα ξεκίνησε από το ματς Βερόνα-Μπρέσια, όπου ο Μπαλοτέλι σταμάτησε να παίζει λόγω ρατσιστικών ήχων. Για το θέμα τοποθετήθηκε τις επόμενες μέρες ο αρχηγός των οργανωμένων οπαδών της Βερόνα και υπεύθυνος του Forza Nuova (ακροδεξιού κόμματος) για τον ιταλικό βορρά, Λούκα Καστελίνι, λέγοντας ότι «ο Μπαλοτέλι είναι Ιταλός επειδή έχει την υπηκοότητα, αλλά δεν μπορεί ποτέ να είναι 100% Ιταλός».

Με τις απόψεις του Καστελίνι συμφωνούν και τα μέλη του Forza Nuova στο Τορίνο, με αποτέλεσμα να κρεμάσουν έξω από το “Allianz Stadium” της Γιουβέντους ένα πανό, στο οποίο έγραφαν: «Μάριο έχεις δίκιο, είσαι Αφρικανός».

Το «έχεις δίκιο», τα μέλη του Forza Nuova το εξήγησαν με το εξής μήνυμα στα social media: «Ο ίδιος ο Μπαλοτέλι έχει πει ότι αισθάνεται περισσότερο Αφρικανός παρά Ιταλός. Είναι ένα κακομαθημένο παιδί, συνηθισμένο να τα έχει όλα και αν κάτι δεν του πάει καλά επιτίθεται έχοντας μετά τη δικαιολογία του ρατσισμού».Πηγή: Filathlos.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.