Έκανε… πλάκα στον Παναιτωλικό ο Αστέρας – Άνετη νίκη στην Τρίπολη

Συνέχεια στο διπλό επί του Απόλλωνα Σμύρνης έδωσε ο Αστέρας Τρίπολης. Η ομάδα του Μίλαν Ράσταβατς ήταν ανώτερη από τον Παναιτωλικό κι επικράτησε με 2-0 στο «Θ. Κολοκοτρώνης» ξεφεύγοντας με τρεις βαθμούς από τον έβδομο Ατρόμητο που έχει όμως ένα ματς λιγότερο. Αντίθετα, τα «καναρίνια» ηττήθηκαν για τρίτη συνεχόμενη φορά στο πρωτάθλημα μένοντας στη 12η θέση της βαθμολογίας.Moυνάφο και Λ. Φερνάντεθ τα γκολ από 2 ασίστ του Μπαράλες.

Ο Αστέρας Τρίπολης μπήκε καλά στην αναμέτρηση και μόλις στο 7’ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Μετά από σέντρα που έγινε, ο Μπαράλες έκανε την κεφαλιά – πάσα στον Μουνάφο, που έκανε από κοντά το 1-0. Οι γηπεδούχοι πήραν… ψυχολογία από το γρήγορο γκολ, την ίδια στιγμή που ο Παναιτωλικός έδειξε να «ψάχνεται» και να δείχνει ανίκανος να περάσει απειλητικά τη σέντρα.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Αρκάδες να μην έχουν κανένα πρόβλημα να κρατήσουν το «μηδέν» στην άμυνα τους και να χάνουν καλές ευκαιρίες για πετύχουν κι άλλο γκολ. Πέρα από την απόδοση των Ριέρα και Μπαράλες, εντυπωσιακός ήταν και ο αγωνιστικός χώρος του «Θ. Κολοκοτρώνης» (σε άρτια κατάσταση, παρά τη χιονόπτωση).

Ο Παναιτωλικός δεν μπορούσε να έχει την ίδια πολύ κακή εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο. Η ομάδα του Δέλλα ανέβασε ταχύτητα στην επίθεση, είχε περισσότερη ενέργεια και έκανε την πρώτη του τελική στο 52′ με την αδύναμη κεφαλιά του Ταχάρ που μπλόκαρε ο Τσιφτσής. Και πάλι όμως τις καλύτερες ευκαιρίες είχε ο Αστέρας.

Το φοβερό σουτ του Ρεγκίς στο 58′ έδιωξε σε κόρνερ ο Κνετ, ενώ στο 66′ η πολύ δυνατή κεφαλιά του Λουίς Φερνάντεθ, που είχε μπει στο ματς λίγο νωρίτερα, πέρασε μόλις άουτ. Αποδείχθηκε πως αυτή ήταν προειδοποιητική βολή, αφού ο Ισπανός στο 69′ εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά – πάσα του Μπαράλες και αφού πέρασε τον Μαλή, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με σουτ μέσα από την περιοχή (2-0).

Ακόμα και μετά το 2-0, η ομάδα που έφτασε κοντά σε νέο γκολ ήταν ο Αστέρας. Η δεύτερη και τελευταία τελική του Παναιτωλικού καταγράφηκε στο 72′ με τον Μάζουρεκ. Από εκεί και πέρα ο Μπαράλες στο 78′ και ο Φερνάντεθ στο 87′, από πάσα του Μπαράλες, δεν κατάφεραν να σκοράρουν. Στην πρώτη περίπτωση διότι μπλόκαρε ο Κνετ και στη δεύτερη γιατί η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Απόλυτα δίκαια νικητής ο Αστέρας.

Η ομάδα της Τρίπολης συνεχίζει να εντυπωσιάζει τον τελευταίο μήνα, έχει ηττηθεί μόνο από τον Ολυμπιακό σε πέντε παιχνίδια και μπορεί να αισθάνεται πώς πατάει και με τα δύο πόδια πλέον στην εξάδα. Αν συνεχίσει, δε, έτσι ο Μπαράλες δύσκολα να μπορέσει να τον κουνήσει κανείς από εκεί…

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Καστάνιο, Αλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο (77′ Μπελόκ), Σίτο (61′ Λ. Φερνάντες), Ριέρα (61′ Καπίγια), Κρέσπι (89′ Αλί Μπάμπα), Μπαράλες.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Κνετ, Λιάβας, Κωνσταντόπουλος (82′ Τζανακάκης), Μαλής, Ντάλσιο, Αρσούρα (62′ Τσιγγάρας), Ταχάρ (82′ Γιάκολις), Μανθάτης (68′ Αριγίμπι), Μάζουρεκ, Ντίας, Βέργος (62′ Ματσόλα).Πηγή: filathlos.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ