«Εφτάψυχος»… Ρόσμπεργκ

«Εφτάψυχος»… Ρόσμπεργκ

 

«Εφτάψυχος» αποδείχθηκε ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes) στην πίστα του Σιλβερστόουν καθώς κατάφερε να πάρει την δεύτερη φετινή του νίκη, στον 8ο αγώνα του Παγκόσμιου πρωταθλήματος της F1.

Σε αγώνα που είχαμε τέσσερα κλαταρίσματα ελαστικών, Μαρκ Γουέμπερ και Φερνάντο Αλόνσο συμπλήρωσαν το βάθρο, εγκατέλειψε ο Σεμπάστιαν Φέτελ, ενώ οδηγούσε τον αγώνα και πήγαινε για την καρό σημαία…

Άτυχος και ο Λιούις Χάμιλτον, ο οποίος βρέθηκε και αυτός να οδηγεί τον αγώνα, αλλά δεν κατάφερε να διατηρήσει και αυτός την πρωτιά… Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας, Σεμπάστιαν Φέτελ εγκατέλειψε με ζημιά στο κιβώτιο ταχυτήτων δέκα γύρους πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ ήταν μπροστά από τον Ρόσμπεργκ.

Η πρώτη φετινή εγκατάλειψη λοιπόν τη διαφορά του Παγκόσμιο πρωταθλητή από τον δεύτερο Αλόνσο στους 21 βαθμούς. Η αντίδραση του Νίκο Ρόσμπεργκ, λίγο μετά τη νίκη του και τα λόγια του, αντικατοπτρίζουν πλήρως την εικόνα του αγώνα. «Τρελά πράγματα!», είπε ο Γερμανοφινλανδός οδηγός. Μετά από έναν πραγματικά τρελό αγώνα, με κλαταρισμένα ελαστικά, κίτρινες σημαίες, αυτοκίνητα ασφαλείας!

Ο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) κατάφερε και πήρε την 2η θέση, παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε, ενώ είχε πέσει στην 15η θέση στο ξεκίνημα του αγώνα, μετά την τραγική του εκκίνηση. Από την άλλη, ο Φερνάντο Αλόνσο κατάφερε να επιβιώσει και με άψογη στρατηγική από τη Ferrari τερμάτισε τρίτος. Προσπέρασε μάλιστα τον Κίμι Ραϊκόνεν έναν γύρο πριν την καρό σημαία… Ο Φινλανδός πιλότος της Lotus έσπασε πάντως στο Σίλβερστοουν το ρεκόρ του Μίκαελ Σουμάχερ με 25 συνεχόμενους αγώνες που πλασάρεται στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

 

 

Βαθμολογία οδηγών:

1. Σεμπάστιαν Φέτελ 132

2. Φερνάντο Αλόνσο 111

3. Κίμι Ραϊκόνεν 98

4. Λιούις Χάμιλτον 89

5. Μαρκ Γουέμπερ 87

6. Νίκο Ρόσμπεργκ 82

7. Φελίπε Μάσα 57

8. Πολ Ντι Ρέστα 36

9. Ρομέιν Γκροσάν 26

10. Τζένσον Μπάτον 25

11. Άντριαν Σούτιλ 23

12. Ζαν Ερίκ Βερνιέ 13

13. Σέρχιο Πέρες 12

14. Ντάνιελ Ρικιάρντο 11

15. Νίκο Χούλκενμπεργκ 6

 

Βαθμολογία κατασκευαστών:

1. Red Bull 219

2. Mercedes 171

3. Ferrari 168

4. Lotus 124

5. Force India 59

6. McLaren 37

7. Toro Rosso 24

8. Sauber 6

 

Πηγή: pamesports.gr

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ