Η Μάντσεστερ Σίτι πανηγυρίζει το πρώτο της Champions League – ΦΩΤΟ και ΒΙΝΤΕΟ

To Champions League κατέκτησε για πρώτη φορά στην ιστορία της η Μάντσεστερ Σίτι έπειτα από τη νίκη με 1-0 επί της Ίντερ στον μεγάλο τελικό με τους παίκτες, τους φιλάθλους και το τεχνικό προσωπικό να πανηγυρίζουν το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ολοκληρώνοντας τη σεζόν με «τρεμπλ».

Το «στέμμα» που της έλειπε στη υπεραιωνόβια Ιστορία της «φόρεσε» το βράδυ του Σαββάτου (10/6) στο «Ataturk Stadium» της Κωνσταντινούπολης η Μάντσεστερ Σίτι. Με το γκολ του Ρόντρι στο 68ο λεπτό η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα πήρε το πολυπόθητο τρόπαιο του Champions League, επικρατώντας στο μεγάλο τελικό, με 1-0 της Ίντερ και ολοκληρώνοντας με τον ιδανικότερο τρόπο τη σεζόν 2022/2023, πανηγυρίζοντας το «τρεμπλ». Κάτι που μέχρι τώρα είχε καταφέρει μόνο η «συμπολίτισσα» Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, το μακρινό 1999.

(AP Photo/Francisco Seco)

Έπειτα από το σφύριγμα της λήξης ακολούθησαν οι πανηγυρισμοί της κατάκτησης του πολυπόθητου τροπαίου με τους παίκτες των πολιτών να σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό της Κωνσταντινούπολης.

Δύο χρόνια μετά την ήττα στον τελικό του Πόρτο από την Τσέλσι, η Σίτι κατέκτησε το μοναδικό τίτλο που έλειπε από την τροπαιοθήκη της και ο προπονητής της πανηγύρισε την κορυφαία διάκριση στην 7ετη παρουσία του στο τιμόνι του συλλόγου.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτό ήταν το τρίτο βαρύτιμο τρόπαιο στην καριέρα του Καταλανού τεχνικού, έπειτα από τα δύο που είχε πάρει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 κι έτσι ο Ισπανός τεχνικός κατάφερε να πιάσει τους Ζινεντίν Ζιντάν και Μπομπ Πέισλι στη σχετική λίστα.

Μάλιστα, ο 52χρονος μπήκε και σε ένα ιδιαίτερο τιμητικό κλαμπ αφού έγινε μόλις ο έκτος τεχνικός που κατέκτησε το τρόπαιο με δύο διαφορετικές ομάδες, μετά από τους Χάπελ, Χίτσφελντ, Μουρίνιο, Χάινκες και Αντσελότι.

Δείτε το γκολ του Ρόντρι

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ