Πάτρα: Καταγγελία για ιερέα που έκανε «ξόρκια» σε ψυχικά ασθενείς και έδινε ιατρικές συμβουλές

Μια απίστευτη ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας, στην οποία ένας ιερέας στη Πάτρα ασχολείται με… ξόρκια και δίνει ιατρικές συμβουλές.

Σύμφωνα με το pelop.gr, ο ιερέας που είναι από τους πλέον γνωστούς στην περιοχή δίνει μέχρι και ψυχιατρικές συμβουλές αλλά και «αγωγή» για κάθε ασθενή, που απελπισμένος φθάνει στο κατώφλι του ναού που ιερουργεί. Δεν είναι λίγοι οι γονείς, που βλέποντας ότι το παιδί τους πάσχει από κάποιο ψυχιατρικό νόσημα, απευθύνονται «απελπισμένοι» στον παππά, έχοντας ακούσει πως αυτός έχει τη «λύση»!

Σύμφωνα με μαρτυρία,  ο πατέρας  32χρονης γυναίκας που πάσχει από κατάθλιψη,  μην αντέχοντας να βλέπει την κόρη του σε τέτοια κατάσταση κι ενώ ήδη λάμβανε αγωγή από ψυχίατρο, την πήγε στον ιερέα. Αυτός τη «διάβασε» και στη συνέχεια της είπε να κάνει κάποια ειδική δίαιτα (κάτι σαν νηστεία) και ότι αυτό θα τη βοηθούσε! Ο ρασοφόρος χαρακτήρισε αυτό που είχε η νεαρή γυναίκα ως… «δαιμόνιο» και μάλιστα τής έκανε κάτι σαν… εξορκισμό! Σε ερώτηση  αν της ζήτησε χρήματα, ήταν κατηγορηματική πως «όχι», αν και ο πατέρας της αυτόβουλα άφησε «κάτι» για την Εκκλησία. Ομως ο ιερέας δεν ζητούσε χρήματα.

«Το δαιμόνιο του παππά» δεν έφυγε! Κινδύνευσα να πεθάνω. Θα μπορούσα να είχα οδηγηθεί και στην αυτοκτονία», δήλωσε η 32χρονη και πρόσθεσε ότι ενημέρωσε τον πατέρα της, ενώ άμεσα επισκέφθηκαν εκ νέου τον ψυχίατρό της, ο οποίος έπαθε «σοκ» στο άκουσμα ότι ιερέας «παίζει» με την υγεία ψυχιατρικά ασθενών, επικαλούμενος… δαιμόνια!

Η γυναίκα άρχισε πάλι την αγωγή της και πλέον βρίσκεται σε κατάσταση «ισορροπίας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ