Champions League: «Διπλό» μισής… πρόκρισης για Σίτι και Ρεάλ Μαδρίτης – ΒΙΝΤΕΟ

Τα φαβορί «μίλησαν» και «υπέγραψαν» δύο διπλά στο πρώτο ζευγάρι αγώνων της φάσης των «16» του Champions League, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης πέρασε δύσκολα απ’ τη «Red Bull Arena» επικρατώντας της Λειψίας με 1-0, ενώ την ίδια ώρα η περσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μάντσεστερ Σίτι έφυγε με νίκη 3-1 απ’ την Κοπεγχάγη, απλοποιώντας τα πράγματα για τις ρεβάνς της 6ης Μαρτίου στις έδρες τους.

Στη Γερμανία η «βασίλισσα» πήγε με πάρα πολλές ελλείψεις και με «υπηρεσιακή» άμυνα (Τσοαμενί, Νάτσο), καθώς απουσίασαν οι τραυματίες Αλάμπα, Ρούντιγκερ, Μπέλινγχαμ, συν τους μόνιμους απόντες Μιλιτάο και Κουρτουά. Η Λειψία την πίεσε πολύ στο πρώτο ημίχρονο, έχασε σημαντικές ευκαιρίες με τον Σέσκο, όμως ο Λούνιν ήταν πολύ σταθερός κάτω απ’ τα δοκάρια του διατηρώντας το «μηδέν» στην άμυνα των Μαδριλένων.

Στην εκκίνηση του δευτέρου ημιχρόνου η Ρεάλ «χτύπησε» στην κατάλληλη στιγμή, με ένα υπέροχο γκολ του Μπραχίμ Ντίαζ, ο οποίος απέφυγε δύο παίκτες κι έστειλε από το όριο της περιοχής την μπάλα στο «παραθυράκι» του Γκουλάσι. Στο 72′ ο Βινίσιους έχασε την ευκαιρία να «τελειώσει» το ματς, καθώς το πλασέ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι, ενώ στο φινάλε ο Λούνιν είχε άλλες δύο σωτήριες επεμβάσεις «σφραγίζοντας» τη νίκη της Ρεάλ.

Στο «Parken» η ξεκάθαρη ποδοσφαιρική κι αγωνιστική ανωτερότητα της Σίτι «αμφισβητήθηκε» μόλις για 12 λεπτά. Όσο διάστημα χρειάστηκαν δηλαδή, οι «πολίτες» για να ξαναπάρουν το προβάδισμα με το γκολ του Μπερνάρντο Σίλβα (45’+1′) μετά το τέρμα της ισοφάρισης του Μάτσον στο 34′.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα άνοιξε το σκορ στο 10′ με ένα «παγωμένο» γωνιακό σουτ του Κέβιν ντε Μπρόινε και στο δεύτερο ημίχρονο έψαξε πολύ το τρίτο γκολ, όμως η αστοχία των «κυνηγών» της κι ο θαυμάσιος Γκραμπάρα κράτησαν το σκορ στο 2-1 για πολύ ώρα. Εντέλει ο Κέβιν ντε Μπρόινε, «σέρβιρε» τη δεύτερη ασίστ του στο ματς στο 90’+3′ με τον Φιλ Φόντεν να πλασάρει εύστοχα για το τελικό 3-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα

  • Λειψία (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 0-1 (48΄ Μπραχίμ Ντίαζ)
  • Κοπεγχάγη (Δανία)-Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία) 1-3 (34΄ Μάτσον – 10΄ Ντε Μπρόινε, 45΄+1΄ Μπερνάρντο Σίλβα, 90΄+3΄ Φόντεν)

Οι υπόλοιπες αναμετρήσεις

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου

  • Λάτσιο (Ιταλία)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία) 14/02
  • Παρί Σεν Ζερμέν (Γαλλία)-Ρεάλ Σοσιεδάδ (Ισπανία) 14/02

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου

  • Ιντερ (Ιταλία)-Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία) 20/02
  • Αϊντχόφεν (Ολλανδία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 20/02

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

  • Πόρτο (Πορτογαλία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 21/02
  • Νάπολι (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 21/02

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ