Champions League: Άντβερπ – ΑΕΚ 1-0 – Η πρόκριση θα κριθεί στην Opap Arena

Παρότι αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα σχεδόν για ένα ημίχρονο, η ΑΕΚ ηττήθηκε 1-0 από την Άντβερπ στην Αμβέρσα στο πρώτο ματς για τα play off του Champions League.

Άντβερπ – ΑΕΚ: Πανό για τον Μιχάλη Κατσουρή σήκωσαν οι οπαδοί της Ένωσης – ΦΩΤΟ

Έτσι, θα προσπαθήσει να ανατρέψει το εις βάρος της σκορ στη ρεβάνς της 30ης Αυγούστου στην OPAP Arena. Το μοναδικό γκολ πέτυχε ο Γιάνσεν στο 16ο λεπτό, ενώ οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 51΄ λόγω αποβολής του Μπατάιγ με απευθείας κόκκινη κάρτα.

Με τον Γιώργο Αθανασιάδη κάτω από τα γκολπόστ παρατάχθηκε η ΑΕΚ καθώς ο Στάνκοβιτς δεν ξεπέρασε τις ενοχλήσεις των τελευταίων ημερών. Παράλληλα, ο Αλμέιδα άλλαξε ξανά τη δεξιά πτέρυγα επιλέγοντας τους Σιντιμπέ, Άμραμπατ και από εκεί «χτύπησε» η Ένωση τους αντιπάλους της.

Η Άντβερπ μόλις σήμερα αποχαιρέτησε τον βασικό της αριστερό μπακ και τη θέση κάλυψε κατά συνθήκη ο Μπατάιγ, ο οποίος «ταλαιπωρήθηκε» από τους αντιπάλους του. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ στο 16΄ με ασίστ του νεαρού Φερμέιρεν και υποδειγματική εκτέλεση του Γιάνσεν.

Από το σημείο εκείνο οι παίκτες του Φαν Μπόμελ άφησαν αρκετούς χώρους που προσπάθησε να εκμεταλλευτεί η ΑΕΚ, χωρίς αποτέλεσμα. Ο έμπειρος Αλντερβάιρελντ έκοψε την τελευταία στιγμή το σουτ του Γκαρσία στο 28΄, ενώ στο 43΄ ο Πινέδα από εξαιρετικό γύρισμα του Τσούμπερ ήταν έτοιμος να σκοράρει, όμως ο Φερμέιρεν απέκρουσε με το κορμί του, σώζωντας σίγουρο γκολ. Λίγο μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα τραυματίστηκε (τράβηγμα) ο Λιβάι Γκαρσία, αφήνοντας τη θέση του στον Πόνσε, ο οποίος επανεμφανίστηκε με τα κιτρινόμαυρα μετά από τέσσερα χρόνια.

Με την έναρξη του β΄ ημιχρόνου οι ισορροπίες άλλαξαν. Ένα ανόητο μαρκάρισμα του Μπατάιγ στον Γκατσίνοβιτς επέφερε την απευθείας κόκκινη κάρτα και έτσι η ΑΕΚ απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα μόλις στο 51΄. Οι Βέλγοι οπισθοχώρησαν μαζικά και το ματς παίχτηκε στο μισό γήπεδο.

Απέναντι στην κλειστή άμυνα, η ΑΕΚ αδυνατούσε να βρει λύσεις. Οι νεαροί Βέλγοι, συνεπικουρούμενοι από τους βετεράνους Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ ήταν ενθουσιώδεις και αποφασισμένοι να μην παραδοθούν εύκολα.

Στο 78΄ ο Μπιτέζ απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Μάνταλου με την ΑΕΚ να έχει στήσει… πολιορκία και να ψάχνει με υπομονή μια κλασική ευκαιρία. Ο Μπιτέζ δήλωσε «παρών» και σε μια κεφαλιά του Πόνσε στο 88΄. Λίγο νωρίτερα, πάντως, λίγο έλειψε να γίνει το 2-0 όταν ο Κουλιμπαλί εκμεταλλεύτηκε αδράνεια των αμυντικών και πλάσαρε τον Αθανασιάδη, στέλνοντας τη μπάλα λίγο άουτ.

Διαιτητής: Φρανσουά Λετεξιέ (Γαλλία)
Κίτρινες: Ντε Λετ, Μπιτέζ – Σιμάνσκι, Πινέδα
Κόκκινη: Μπατάιγ (51΄)
ΑΝΤΒΕΡΠ (Μαρκ Φαν Μπόμελ): Μπιτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λετ, Αλντερβάιρελντ, Κουλιμπαλί, Φερμέιρεν, Μπαλίκουϊσα, Εκέλενκαμπ (56΄ Βαν ντεν Μπος), Κεϊτά, Οντρέικα (56΄ Βάινς), Γιάνσεν (70΄ Μούγια)
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ (67΄ Αραούχο), Μουκουντί, Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (46΄ Γιόνσον), Πινέδα, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς (67΄ Ελίασον), Τσούμπερ (67΄ Μάνταλος), Γκαρσία (36΄λ.τρ. Πόνσε)

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ