Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Φυλή: Ανεβαίνουν στην Πάρνηθα οι φλόγες – Πώς φαίνεται η πυρκαγιά από την Κηφισιά

Απειλείται η Πάρνηθα από την φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12:00 το μεσημέρι στην Φυλή Αττικής και αυτή τη στιγμή συνεχίζει να καίει ανεξέλεγκτη. Η φωτιά πέρασε μέσα από τον οικισμό της Χασιάς και προκάλεσε ζημιές σε σπίτια στην περιοχή του Αγίου Κυπριανού, ενώ απειλήθηκε και ο ιερός ναός. Αυτή τη στιγμή το κύριο μέτωπο της πυρκαγιάς ανεβαίνει προς την Πάρνηθα και υπάρχει ενδεχόμενο είτε να κατευθυνθεί προς τον Δρυμό είτε προς το Μενίδι. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ είναι πιθανή η εκκένωση της μονάδας ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας στην κορυφή της Πάρνηθας.

Δείτε πώς φαίνεται η φωτιά από την Κηφισιά

Όπως ανέφερε σε ενημέρωση ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις μεσημεριανές ώρες σήμερα σε δασική έκταση πλησίον της περιοχής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» Φυλής, επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 62 οχήματα, ενώ από αέρος επιχείρησαν περιοδικά 9 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα. Από τις πρωινές ώρες εκδόθηκαν μέσω του 112 έξι προειδοποιητικά μηνύματα για την ενημέρωση και την ασφαλή απομάκρυνση των πολιτών.

φωτιά Πάρνηθα

«Έχουμε ένα μεγάλο πρόβλημα σε δύο κομμάτια. Το ένα είναι πάνω από τη Μονή Κλειστών, με την πυρκαγιά να κινείται πολύ αργά αλλά σταθερά και έχει μία ανοδική πορεία, ενώ το άλλο κομμάτι είναι το ανατολικό, αυτό δηλαδή που βρίσκεται κοντά στη Μονή Ντάρδιζας. Το πρόβλημα το οποίο υπάρχει αυτή τη στιγμή, είναι ότι πρόκειται για ένα μεγάλο μέτωπο, το οποίο, αν και έχει κόψει λίγο ο αέρας, παρατηρούμε ότι ανεβαίνει με αντίθετη φορά από τον άνεμο, αργά, αλλά σταθερά» είπε ο κ. Αρτοποιός μιλώντας νωρίτερα στο MEGA.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, σύσσωμες οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν επικεντρωθεί εκεί, όπως και στο κομμάτι πάνω από την Μονή Κλειστών, και στο κομμάτι στην Ντάρβιζα. «Αυτή είναι η μεγάλη μάχη και το μεγάλο στοίχημα το οποίο πρέπει να κερδίσουμε. Εκεί θα δοθεί όλη η βαρύτητα, και θα κάνουμε οτιδήποτε είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Στο σημείο αυτή την ώρα, επιχειρούν 164 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων οχημάτων και 62 οχήματα.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ