ΠΑΣΟΚ: Σε πύρινο κλοιό η χώρα – Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την «επιτελική» της ανεπάρκεια

«Η χώρα είναι σε πύρινο κλοιό και ο απολογισμός είναι τραγικός.  Οι απώλειες ανθρώπινων ζωών μας συγκλονίζουν. Δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα καμένης γης, η τεράστια οικολογική καταστροφή και οι ζημιές σε περιουσίες. Νευραλγικές υποδομές της κρατικής μηχανής και κρίσιμες στρατιωτικές μονάδες τέθηκαν σε κίνδυνο. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί και αντικρίζουμε εικόνες «εμπόλεμης κατάστασης». Επικρατεί ένα γενικό έλλειμμα ασφάλειας των πολιτών σε πολλαπλά επίπεδα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του,  ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ –  Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γκλαβίνας.

«Η Κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά την «επιτελική» της ανεπάρκεια και τη διαχειριστική αναποτελεσματικότητά της. Η Πολιτική Προστασία, τόσο αναγκαία σήμερα, αλλά τόσο απούσα. Έλλειψη πρόληψης, έλλειψη συντονισμού και κυρίως έλλειψη αντανακλαστικών. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όταν τα μέτωπα στον Έβρο καίνε εδώ και τέσσερις μέρες. Δεν υπάρχουν περιθώρια για δικαιολογίες και απόσειση ευθυνών στην πρώτη γραμμή άμυνας της χώρας.», επισημαίνει ο κ. Γκλαβίνας και καταλήγει:

Η Κυβέρνηση ας αφήσει την επικοινωνία και ας αναλάβει τις ευθύνες της πριν να είναι πολύ αργά. Η χώρα και οι πολίτες δεν μπορούν να περιμένουν.  Οι σκέψεις μας είναι στο προσωπικό της πυροσβεστικής, των σωμάτων ασφαλείας και στους εκατοντάδες εθελοντές, που καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την αντιμετώπιση του κινδύνου και την κατάσβεση των πυρκαγιών. Στεκόμαστε στο πλευρό όλων όσοι δοκιμάζονται αυτές τις δύσκολες ώρες.»

Για τους 18 νεκρούς στον Άβαντα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπεύθυνος Μετανάστευσης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης δήλωσε ότι «η απώλεια 18 συνανθρώπων μας, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα επίσημες ανακοινώσεις, στις τραγικές πυρκαγιές του Εβρου, υπενθυμίζει ότι ύψιστη προτεραιότητα είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής, χωρίς διακρίσεις. Άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο στην προσπάθεια τους να βρουν ένα καλύτερο μελλον. Άνθρωποι ευάλωτοι, όπως θα μπορούσε να είναι ο καθένας από εμάς. Μπροστά σε αυτή την μεγάλη ανθρώπινη και οικολογική καταστροφή, μικρή σημασία έχει εάν οι ψυχές αυτές έφτασαν παράτυπα στην χώρα.»

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ