Μπαχρέιν:Πρώτη ημέρα δοκιμών F1

Μπαχρέιν:Πρώτη ημέρα δοκιμών F1

 

Η πρώτη ημέρα του πρώτου από τα δύο 4ήμερα δοκιμών στο Μπαχρέιν ολοκληρώθηκε με την εικόνα που είχε σχηματιστεί πριν από λίγες εβδομάδες στη Jerez να μην δείχνει ότι έχει ανατραπεί.

Την Τετάρτη στο Bahrain International Circuit βρέθηκαν όλες οι ομάδες για να ξεκινήσουν ένα τεστ μεγάλης κρισιμότητας, ωστόσο και πάλι δεν έλειψαν τα προβλήματα και οι προβληματισμοί.

Στο τέλος της ημέρας, στην πρώτη θέση του πίνακα των χρόνων βρισκόταν το όνομα του Nico Hulkenberg. Ο Γερμανός οδηγός της Force India σημείωσε το καλύτερο πέρασμα το απόγευμα, όπως έκαναν και οι περισσότεροι από τους άλλους οδηγούς, και έφερε τη Force India-Mercedes στην κορυφή. Μάλιστα, η διαφορά του Hulkenberg από τον δεύτερο ήταν 1 δευτερόλεπτο, αν και όπως έχει τονιστεί πολλές φορές οι χρόνοι σε αυτό το σημείο της προετοιμασίας των ομάδων δεν έχουν μεγάλη σημασία.

Στη 2η θέση ανέβηκε προς το τέλος της ημέρας ο Fernando Alonso με τη Ferrari, σπάζοντας την 3άδα των μονοθεσίων με κινητήρα Mercedes που μέχρι εκείνο το σημείο βρισκόταν στην κορυφή. Η Ferrari για άλλη μία φορά δεν έκανε μεγάλα stint, ωστόσο ο Alonso συμπλήρωσε 64 γύρους στο κόκπιτ της F14 T και έδειξε μια δυναμική, που αφήνει τους αναλυτές να αναρωτιούνται αν η Scuderia κρύβει τα χαρτιά της και προσπαθεί να παραπλανήσει τους αντιπάλους της σχετικά με τις πραγματικές της δυνατότητες.

Όπως και να έχει, οι ομάδες με κινητήρα της Mercedes έδειξαν να είναι οι πιο έτοιμες -πλην Williams- με τον Lewis Hamilton να φέρνει την εργοστασιακή W05 στην 3η θέση και να σημειώνει το μεγαλύτερο stint της ημέρας. Ο Hamilton συμπλήρωσε 74 γύρους, που είναι 7 λιγότεροι από τους 81 που έγραψε ο Kevin Magnussen με τη McLaren. Ο νεαρός Δανός ήταν ο πρώτος στον πίνακα στο πρωινό μέρος των δοκιμών, προτού οι χρόνοι αρχίσουν να πέφτουν το απόγευμα, όταν εκείνος έκανε τα μεγάλα stint, για να βρεθεί τελικά στην 4η θέση.

Τα προβλήματα της Red Bull μπορεί να έχουν αμβλυνθεί, αλλά δεν φαίνεται να έχουν λυθεί. Ο Sebastian Vettel έβγαλε την RB10 στην πίστα 4 ώρες μετά την έναρξη, καθώς όλο το πρωί οι μηχανικοί τοποθετούσαν στο μονοθέσιο τα εξαρτήματα που έφτασαν την τελευταία στιγμή από το εργοστάσιο. Και όταν βγήκε, όμως, κατάφερε να κάνει μόνο 14 γύρους, προτού σταματήσει μέσα στην πίστα και εγκαταλείψει τελικά τις προσπάθειές του, έχοντας σημειώσει τον 5ο χρόνο.

Όπως αναφέρει το msfree.gr, υπάρχει έντονος προβληματισμός σε Red Bull και Renault και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας πραγματοποιήθηκε και μια μίνι-σύσκεψη των υψηλόβαθμων στελεχών των δύο πλευρών.

Θετικά μηνύματα για την αξιοπιστία του κινητήρα της Ferrari έστειλε η Sauber, με τον Adrian Sutil να συμπληρώνει 82 γύρους, τους περισσότερους από όλους, ο ταχύτερος από τους οποίους τον έφερε στην 6η θέση. Αρκετούς γύρους κατάφερε να κάνει και ο Robin Frijns με την Caterham-Renault. Ο νεαρός Ολλανδός συμπλήρωσε 68 γύρους, και ήταν 7ος ταχύτερος, αν και σχεδόν 2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Frijns.

Πολύ μικρή συμμετοχή είχαν στις δοκιμές οι Toro Rosso, Lotus, Williams και Marussia. Ο Daniil Kvyat πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας μέσα στο γκαράζ της STR και όταν βγήκε κατάφερε να κάνει μόλις ένα χρονομετρημένο γύρο και αμέσως μετά σταμάτησε μέσα στην πίστα, κάτι που προκάλεσε διακοπή σε εκείνο το σημείο και σήμανε το τέλος της ημέρας για τον Ρώσο. Ο Romain Grosjean οδήγησε τη Lotus E22 στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση, αλλά ύστερα από 7 γύρους νωρίς το πρωί πέρασε πολλές ώρες στο γκαράζ και δεν ξαναχρονομετρήθηκε.

Οι Felipe Massa και Jules Bianchi παρακολούθησαν όλη τη δράση από το pit lane καθώς τα μονοθέσια των Williams και Marussia αντίστοιχα αντιμετώπισαν διάφορα προβλήματα και έκαναν μόνο μερικούς αναγνωριστικούς γύρους.

Οι δοκιμές θα συνεχιστούν την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου

Χρόνοι Τετάρτης 19/2

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ