Από τα παρκέ του NBA, ζητιάνος στα φανάρια – Η συγκινητική ιστορία του Ντελόντε Γουέστ

Ο Ντελόντε Γουέστ έπαιξε στο NBA δίπλα στα μεγαλύτερα αστέρια, αλλά η εικόνα του πλέον είναι αποκαρδιωτική. Νέο βίντεο τον δείχνει να ζητιανεύει στα φανάρια, ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε γίνει γνωστό ότι προσπαθεί να κάνει ένα come back στα γήπεδα του μπάσκετ. 

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media φαίνεται ένας ταλαιπωρημένος Ντελόντε Γουέστ στην άκρη του δρόμου στη Βιρτζίνια, περισσότερα από 10 χρόνια αφότου έπαιξε δίπλα στον θρύλο του ΝΒΑ ΛεΜπρόν Τζέιμς στους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ο πρώην σταρ του ΝΒΑ κρατά ένα κομμάτι από χαρτόνι, ενώ ο οδηγός του αυτοκινήτου τον αναγνωρίζει και τον χαιρετά.

Ο Γουέστ, 38 ετών, έπαιξε για δύο χρόνια στους Καβαλίερς.

Ο οδηγός, που δημοσίευσε τις φωτογραφίες, στο twitter φαινόταν εξαιρετικά έκπληκτος όταν είδε τον West στην άκρη του δρόμου.

«Βλέπετε τον Delonte West στον αυτοκινητόδρομο του Ρίτσμοντ στη Βιρτζίνια πριν από 2 ημέρες. Τι έγινε τόσο γρήγορα; Πριν από λίγους μήνες νόμιζα ότι προσπαθούσαν να τον φέρουν στο Big3 League», έγραψε στο Twitter.

NBA

Ο Γουέστ έπαιξε τελευταία φορά για τους Ντάλας Μάβερικς, μια ομάδα που ανήκει στον Μαρκ Κούμπαν, αλλά αφού ήταν εκτός ρόστερ του ΝΒΑ για περισσότερο από μια δεκαετία, υπήρχε η ελπίδα ότι θα μπορούσε να επιστρέψει στα παρκέ.

Το Big 3 League περιλαμβάνει βετεράνους παίκτες και προσελκύει παίκτες που πλησιάζουν τα 40 τους. Το πρωτάθλημα μπάσκετ 3×3 ιδρύθηκε από την Ice Cube το 2017 και περιλαμβάνει 12 ομάδες και συχνά στρατολογεί πρώην παίκτες του NBA για να γεμίσει τις τάξεις τους.

Το προβληματικό παρελθόν του Γουέστ και η πορεία στο NBA

Δεν είναι η πρώτη φορά που τον εντόπισαν να ζητιανεύει στους δρόμους. Τον Σεπτέμβριο του 2020, κυκλοφόρησαν φωτογραφίες  του σε μια διασταύρωση στο Ντάλας του Τέξας.

Ο Γουέστ, ο οποίος γνωστοποίησε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή, έκανε θεραπεία απεξάρτησης από τα ναρκωτικά. Μια πηγή επιβεβαίωσε στην DailyMail.com ότι έχει μπει από τότε στην αποτοξίνωση τουλάχιστον τρεις φορές και κάθε φορά έφευγε πριν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας

Ο Ντελόντε Γουέστ γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου 1983 στην Ουάσιγκτον. Μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και από νωρίς πάλευε με προβλήματα ψυχικής υγείας. Σε ηλικία 14 ετών, ο Γουέστ βυθίστηκε σε κατάθλιψη και έκανε πολλές απόπειρες να αυτοκτονήσει.

Το μπάσκετ ήταν πάντα το καταφύγιό του. Συμμετείχε σε πολλές ομάδες μπάσκετ και στη συνέχεια, μπαίνει στο ντραφτ του NBA του 2004.

NBA Delonte

Τρία χρόνια αργότερα ο δυναμικός γκαρντ παίζει δίπλα στον ΛεΜπρόν Τζέιμς με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς.

Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που ο Γουέστ θα έβγαζε τα περισσότερα χρήματα στην καριέρα του, κερδίζοντας όχι λιγότερα από 9,8 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας του στους Cavs. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο, εδώ ξεκίνησε η αρχή του τέλους για αυτόν.

Ο Γουέστ ενεπλάκη σε μια δυσάρεστη φήμη – μια φήμη που αυτός και ο Λεμπρόν αρνούνται κατηγορηματικά μέχρι σήμερα – στην οποία φέρεται να είχε σχέση με τη μητέρα του Λεμπρόν, Gloria James.

Ο Λεμπρόν άφησε τους Cavs για τους Miami Heat μετά από εκείνη τη σεζόν, και σε αυτό το σημείο άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο.

Το 2009, συνελήφθη επειδή είχε πιαστεί με τρία γεμάτα όπλα στην κατοχή του, συμπεριλαμβανομένου ενός κυνηγετικού όπλου Remington 870. Ο Γουέστ είχε διαγνωστεί νωρίτερα με διπολική διαταραχή και αυτή η ασθένεια αναφέρθηκε ως ο λόγος πίσω από την ασταθή συμπεριφορά του.

Το 2012, ο Ντελόντε Γουέστ θα έπαιζε τον τελευταίο του αγώνα στο ΝΒΑ, ως μέλος των Ντάλας Μάβερικς. Μετά από πολλαπλές αποστολές που εκδόθηκαν από την ομάδα για τη συμμετοχή του και αρκετούς καβγάδες στα αποδυτήρια, τελικά παραιτήθηκε από τους Mavs στις 29 Οκτωβρίου 2012.

Ο West θα συνέχιζε να παίζει στη D-League του NBA, καθώς και 2 χρόνια στην Κίνα, αλλά παρά τις πολλαπλές προσπάθειές του να κάνει μια επιστροφή στο NBA, αυτό δυστυχώς δεν είχε αποτέλεσμα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ