Αντώνης Τσαπατάκης: Νικητής είναι αυτός που προσπαθεί

Ο Αντώνης Τσαπατάκης, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα πρόσθιο στην κατηγορία SB4 στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μίλησε στον ΑΝΤ1 για την επιτυχία του.

«Κάθε στόχος, κάθε αγώνας έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας πολύ μεγάλο, αλλά δεν θα ήταν τόσο σημαντικό, αν δεν υπήρχε αυτή η δυσκολία. Αν ήταν όλα εύκολα τη ζωή μας, τότε τι αξία θα είχαν αυτά;» επεσήμανε.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις δυσκολίες της προετοιμασίας λόγω της πανδημίας, είπε πως «όπως όλοι οι αθλητές προσπαθούσα να μείνω ασφαλής και υγιής. Τα κατάφερα, μέχρι σήμερα δεν είχα κανένα θέμα με την πανδημία. Και ήρθαμε στο σημερινό αποτέλεσμα, όπου κατέκτησα την τρίτη θέση τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο. Και είμαι πολύ χαρούμενος».

«Το ίδιο χαρούμενος θα ήμουν αν έβγαινα πρώτος ή και τελευταίος. Αυτός ήταν ο σκοπός να μεταδώσω και, δόξα τω Θεώ, πιστεύω ότι οι πιο πολλοί άνθρωποι, οι πιο πολλοί Έλληνες  καταλαβαίνουν την αξία του να προσπαθείς. Αυτό που θέλω να μεταδώσω είναι ότι νικητής είναι αυτός που προσπαθεί», τόνισε αναφερόμενος στην επιτυχία του.

Η Ελλάδα μαζί με το σημερινό χάλκινο μετάλλιο του κολυμβητή μετρά πέντε στους Παραολυμπιακούς και ο Αντώνης Τσαπατάκης είπε πως «πάμε πολύ καλά» εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι, «έχουμε ακόμη πολούς αγώνες μπροστά μας, έχουμε ακόμη ευελπιστώ πολλά μετάλλια να κατακτήσουμε. Να είμαστε υγιείς να τα καταφέρουμε».

«Δεν θέλω να θεωρήσουν τον νικητή απαραίτητα επειδή πήρε μετάλλιο, μία θέση στο βάθρο. Θα ήθελα ο κόσμος να καταλάβει ότι ο νικητής είναι αυτός που προσπαθεί. Να μην απογοητεύσουμε τα νέα παιδιά, που θέλουν να αθληθούν, δίνοντάς τους το μήνυμα ότι ο νικητής είναι αυτός που βγαίνει πρώτος.

Σκοπός είναι τα γοητεύσουμε να ξεκινήσουν τον αθλητισμό με όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα. Τα κέρδη είναι πάρα πολλά. Να μην είμαστε δέσμιοι των υλικών. Να είμαστε δέσμιοι της ψυχής μας και της αγάπης που έχει να μεταδώσει», επεσήμανε

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ